Rock News

Călin Pop, interviu exclusiv pentru Rock FM: „Florian Pittiș a văzut cum publicul cânta „Iarbă prin păr”, în locul trupei care fusese oprită să cânte din cauza orei târzii”

Înaintea „Rock Nights” de la Kimaro din seara de 13 august, concertul la care Celelalte Cuvinte va urca pe scenă alături de Anton, Dinfier, Trooper și Altar, Călin Pop a stat de vorbă cu noi despre următoarele apariții live ale trupei, despre ceea ce ne așteaptă la festivalul de la malul mării și a depănat amintiri din anii de început.

Care sunt următoarele live-uri Celelalte Cuvinte, unde vă mai vedem?

Călin Pop: Festivalul Rock Maris Arad, unde suntem headlineri în seara de 5 august și un concert a la longue la Hambar Rock la Vama Veche, pe 11 august, după care Kimaro. Mă bucur foarte mult că am fost aleși pentru a fi headlinerii acestui festival la care, de altfel, participam pentru prima dată. Este o bucurie și o onoare.

Spuneți-mi cum a fost primit ultimul album.

Călin Pop: Recentul album - râde.

A fost primit cu mult interes de publicul nostru, iar feedbackul este bun. Nu am renunțat la muzica lucrată, în ciuda faptului că nu îndeplinește cerințele și minutajul comerciale. 

A fost un album mult asteptat de public pentru că recentul - penultimul disc de studio, „Stem”, a fost cu mult timp în urmă, în 2008.

De ce a durat atât?

Călin Pop: Am scos albume live și am avut turnee. O grămadă de concerte și, printre picături, ne-am ocupat si de „Lumea asta”. Lumea asta care nu ne-a lăsat în pace să-l terminăm. Este primul album realizat sub egida Universal Romania.

La ce să ne așteptăm de la concertul de la Kimaro, ținând cont de faptul că veți închide festivalul.

Călin Pop: Nu vom uita de fanii și de pubicul nostru pe care sperăm să îi incântăm cu hiturile bine cunoscute. Nu vom evita melodiile cu care oamenii au crescut și cu care ne mândrim

Deci o să fie „Iarbă prin păr”.

Călin Pop: Nu se poate, nu o scăpăm.

S-a întâmplat vreodată să nu o câtați în vreun concert?

Călin Pop: S-a întâmplat din cauza unor probleme oranizatorice, dar a cântat-o publicul. [râde]

Și în Timișoara, în 1984, la a treia ediție de la Parcul Rozelor. Florian Pittiș a văzut cum publicul cânta singur piesa, în locul trupei care fusese oprită să cânte din cauza orei tarzii a festivalului. I-a căzut ceasul.

Atunci am vazut ce n-am mai văzut de pe vremea Phoenix: o grădină întreagă cântând „Iarbă prin păr”.