Rock News

Adam Lambert: „Nu există înlocuitor pentru Freddie Mercury. Este imposibil. Freddie Mercury este un zeu rock mitic”

Actualul solist Queen, Adam Lambert, se înclină în fața regretatului său predecesor, Freddie Mercury.

După ce a fost premiat la O2 Silver Clef Awards, la final de iunie, în Londra, Lambert și-a detaliat dragostea lui pentru Freddie, declarând că, în ciuda faptului că acum cântă melodiile Queen, nu l-ar putea niciodată „înlocui” pe el sau moștenirea lui.

Vorbind cu Music News la eveniment, Lambert a declarat: „Ascultă, nu există înlocuitor pentru Freddie Mercury. Este imposibil [de înlocuit]. Freddie Mercury este un zeu rock mitic. Nu numai că a cântat al naibii de bine acele melodii, ci a scris atât de multe dintre ei”.

Discutând despre impactul lui Mercury asupra lumii muzicale, el a continuat: „Cred că Freddie avea atât de multe atuuri. Numai vocea - te impresionează atunci când o asculți. Avea o voce incredibilă și ca instrument, l-a conectat cu atât de mulți oameni.

Și apoi compozițiile lui – a scris muzică frumoasă, umană, emoționantă, despre experiențele oamenilor și cred că asta l-a conectat cu ei. Și apoi, odată ce urca pe scenă, dacă te uiți la imagini vechi cu el, a fost foarte liber și plin de bucurie și cred că asta a inspirat mulți oameni, inclusiv pe mine”.

În această toamnă, Queen și Adam Lambert vor pleca la drum pentru turneul lor „Rhapsody” din SUA, primul lor spectacol fiind programat să aibă loc pe 4 octombrie la Baltimore. 

În altă ordine de iedei, tot în acest weekend am aflat povestea „Crazy Little Thing Called Love”, în cadrul episodului cu nr. 24 al serialului de pe Youtube, „The Greatest Live”.


Ideea piesei i-a venit lui Freddie Mercury în 1979, uitându-se la bulele căzii sale de la hotelul Bayerischer Hof din München. Dar, așa cum vedem în filmările de arhivă live de săptămâna trecută, din Japonia ’82, cântecul a evoluat pe scenă, excat după cum obișnuise Queen publicul: cânta o variantă extinsă live.

„Mi-a luat cinci sau zece minute”, spunea Freddie pentru Melody Maker despre scrierea acordurilor de chitară inspirate de Elvis. „Am făcut asta la chitară, la care nu pot să cânt și, într-un fel, a fost un lucru bun, pentru că eram restricționat, știind doar câteva acorduri”.

Foto: Getty Images/ Guliver.