Rock News

Noutățile din rock: Iron Maiden nu își doresc să fie incluși în Rock And Roll Hall of Fame

În așteptarea Bikers For Humanity Rock Fest, ediția a doua, am revenit luni, 19 iunie, de la 16.30, în studioul #RockFM, la rubrica săptămânală „Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu”, în cadrul emisiunii „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”. Am vorbit despre următoarele lansări din muzica rock, dar și despresolistul Iron Maiden, care a declarat că nu-și dorește să intre în Rock And Roll Hall of Fame.

De câteva săptămâni am intrat in sezonul aglomerat al evenimentelor muzicale din România. Povesteam recent în cadrul rubricii „Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu” că iubitorii muzicii rock vor avea, în fiecare săptămână, cel puțin o trupă interesantă sau mare de văzut vara aceasta, fie în concerte, fie în line-up-ul diferitelor festivaluri din țară. Printre cele mai recente grupuri care ne-au vizitat recent se numără și Hollywood Vampires care au oferit un concert legendar, așa cum au făcut și prima oară când ne-au vizitat. Concertul trupei din care fac parte Alice Cooper, Johnny Depp și Joe Perry, chitaristul Aerosmith, a marcat deschiderea oficială a noului lor turneu. Astfel, românii au avut privilegiul de a vedea în premieră noul show al vampirilor hollywoodieni. 

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.06.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:31

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Când lansează Alice Cooper noul album solo?

Apropo de proaspăta sa venire în România, Alice Cooper se pregătește să lanseze „Road”, albumul său solo cu numărul 22. Discul apare pe 25 august, iar până îl auzim, artistul a publicat un prim extras de pe acesta. Cântecul se intitulează sugestiv „I’m Alice”. Conceptul albumului se bazează pe viața sa în turnee și e menit să scoată în evidență calitatea band-ului alături de care acesta cântă de mulți ani în proiectul său solo. 


Noutăți muzicale de la Within Temptation

Zilele acestea, Sharon den Adel, solista Within Temptation, a declarat într-o conferință de presă că albumul pe care îl pregătesc va suna complet diferit de ce am auzit până acum din partea trupei. După o asemenea declarație, cred că fanii sunt deja nerăbdători să audă despre ce e vorba. 


Hai să ne distrăm împreună și să facem niște bine la Bikers For Humanity Rock Fest, ediția a doua!

Nu uitați că weekendul acesta ne adunăm, cu mic cu mare, la Brezoi, între 23 și 25 iunie, la Bikers For Humanity Rock Fest. Deși e doar la ediția a doua, festivalul e cel mai mare eveniment de rock autohton din România. Important de reamintit că toți banii strânși vor merge către acțiunile caritabile pentru care luptă echipa BFH, la fel ca și în cazul produselor de merchandise ale lor. Toate detaliile despre aceste subiecte sunt pe site-ul oficial.  



The Mono Jacks au scos primul album pe suport vinil

După ce ne-au prezentat „Norul Nouă” la final de martie, au călătorit prin țară cu un turneu de promovare pe care l-au încheiat cu un concert de zile mari la Sala Palatului, The Mono Jacks și-au lansat recent muzica și pe suport vinil. E vorba de albumul „Ușor Distorsionat”, lansat în 2017. Pentru mine, asta înseamnă un pas important în cariera unui muzician și mi se pare important de lăudat astfel de inițiative pentru că asta ține industria muzicală în viață, la standarde bune și încurajează în continuare oamenii să cumpere și să respecte muzica, nu să o caute gratis pe net. Băieți, să fie într-un ceas bun! Sper să pun și „Norul Nouă” la un moment dat în colecție.



Bruce Dickinson: „Nu vreau să intrăm în Rock And Roll Hall of Fame”

Solistul Iron Maiden a vorbit într-un interviu recent despre faptul că trupa alături de care cântă nu a fost inclusă nici anul acesta în Rock And Roll Hall of Fame. Deși sunt eligibili din 2004, au fost nominalizați doar de două ori, respectiv anul acesta și în 2021. O declarație similară a venit și în 2018 din partea muzicianului care susținea că intrarea pe această listă nu e un obiectiv pentru el și colegii săi și că dacă ar primi această distincție, ar refuza pur și simplu. Între timp, cred că îl încântă mult mai tare că s-a lansat o ediție Iron Maiden a jocului Monopoly. 



Aniversarea muzicală a săptămânii

Albumul „Synchronicity” de la The Police a împlinit zilele acestea 40 de ani de la lansare. În timp, a fost descris de unele opinii de specialitate ca fiind probabil cel mai bun disc al trupei. Un astfel de verdict e  supus subiectivității, însă e cert că multe piese de pe material au intrat în inimile ascultătorilor de toate vârstele. Vorbim totuși despre albumul pe care se află și „Every Breath You Take”. 


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!