Rock Evergreen

Concerte care merită o șansă în iunie...

În iunie se anunță o invazie de concerte și festivaluri în toată țara. La capitolul București, iată o listă de showuri de neratat.

Iunie marchează, în materie de evenimente muzicale, deschiderea oficială a sezonului concertelor în aer liber şi, prin urmare, cu unele excepții, marii artiști pe care îi așteptăm cu toții apucă să-și viziteze publicul în timpul verii. După trei zile dedicate rockului, unde headliner a fost (re)venirea Panterei în peisajul muzical, cu oprirea de pe 27 mai la Romexpo, luna aceasta avem parte de o listă consistentă de legende muzicale care trec prin România. Printre ele Alice Cooper sau Scorpions. 


Hollywood Vampires - 8 iunie, Romexpo 

Supergrupul nu e prima oară la noi, dar concertul de luna asta vine în, poate, cel mai special context. Dintre fondatori, Alice Cooper a anunțat că se pregătește să scoată albumul solo # 22, ceea ce îl va ține ocupat cu ale sale; Jonny Depp revine în forță în fața publicului după procesele de defăimare din ultimii ani; în timp ce Joe Perry e, cel mai probabil, singura ocazie de a mai vedea la noi o parte din Aerosmith, înainte ca aceasta să părăsească definitiv scena rockului. Cei trei promit și de această dată să ofere un show nebunesc, în memoria starurilor rock care au murit din cauza exceselor, motivul pentru care au pornit pe acest drum împreună. 


Zaz - 11 iunie, Sala Palatului

Cântăreața de origine franceză a înregistrat primul succes remarcabil în 2010, când single-ul „Je veux” a devenit piesa anului în multe țări de pe mapamond. De atunci, a scos cinci albume și continuă să fascineze cu vocea sa răgușită și senzuală, primind o mulțime de discuri de platină și diamant. Muzica sa dinamică, îndrăzneață și radiantă combină popul cu jazz, soul, blues și folk. ZAZ ajunge la București în cadrul turneului „Organique Tour”, prin care își dorește să le arate fanilor o altă latură a muzicii și a calității ei performative live. 


Omara Portuondo - 17 iunie, Sala Palatului

Una din cele mai remarcabile și îndrăgite voci ale continentului sudamerican își ia oficial la revedere de la scenă și public, iar în cadrul turneului său, va face o oprire și la București. Omara a făcut parte din iubitul grup Buena Vista Social Club și a fondat grupul vocal Cuarteto d'Aida. Cu peste 70 de ani de activitate scenică și 38 de materiale de studio, e recunoscută pentru reinterpretarea genului bolero și guaracha, cancion sau jazz. 


Interpol - 20 iunie, Arenele Romane

Încă de la albumul de debut, Interpol a devenit un etalon pentru criticii muzicali și iubitorii de indie rock și post-punk din lume. Trupa, care a luat ființă la New York la începutul anilor 2000, e recunoscută pentru complexitatea sa instrumentală și pentru versurile profunde care invită ascultătorul la o introspecție asupra propriei vieți. Turneul în cadrul căruia vor trece și pe la Arenele Romane promovează cel de-al șaptelea disc Interpol, „The Other Side of Make-Believe”.


The 1975 - 26 iunie, Romexpo

Cu toate că nu sunt prima oară la noi, britanicii au atras atât de mulți doritori încât organizatorii s-au văzut rapid nevoiți să mute concertul la Romexpo, după ce Arenele Romane s-au dovedit insuficiente ca spațiu. Trupa, cu al său carismatic solist, Matthew Healy, revine în România după prezența la Summer Well 2019, când au fost headlinerii evenimentului. Cu patru albume de studio la activ, multiple discuri de Aur și Platină pentru vânzările mondiale, The 1975 abordează un pop-rock cu puternice influențe de indie, funk, electro, synth și chiar muzică afro-americană. 


Scorpions - 28 iunie, Romexpo

Hai să nu fim cârcotași să numărăm de câte ori s-au retras din muzică scorpionii rock-ului mondial. Ce contează e că o trupă de calibrul giganților Guns N’ Roses, Metallica sau Megadeth revine în România. Germanii semnează 19 albume de studio, zeci de OST-uri, au peste 100 de milioane de albume vândute și o imensă contribuție în istoria universală a muzicii. Retragerea lor e ca lăsatul de fumat sau de dulciuri la oricine. Vechile obiceiuri pier greu. Dar, fie că i-ai văzut de cinci ori sau că urmează să-i vezi pentru prima oară, piese ca „Rock You Like a Hurricane” sau „Wind Of Change” sunt piese pe care le fredonăm toți cu la fel de multă bucurie.