Rock News

Noutățile din rock: catalogul muzical Queen s-ar putea vinde pentru 1,1 miliarde de dolari

După un weekend plin cu un maraton al rockului în care Pantera a oferit românilor un show sălbatic și de neuitat, am revenit luni de la 16.30 în studioul #RockFM, la rubrica săptămânală „Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu”, în cadrul emisiunii „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 29.05.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:05

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Un întreg maraton al rockului a avut loc la Romexpo weekendul trecut, 26-28 mai, la ediția 10 a Metalhead Meeting. După ce am bifat prezent în fiecare dintre cele trei zile, pot confirma că Pantera chiar a depășit toate așteptările, care erau deja mari. După părerea mea, întreg line-up-ul oferit de organizatori a adus trupe atât de diverse încât mai toate categoriile de public -indiferent de vârstă, preferințe ale genurilor și sub-genurilor de rock - au avut câte ceva de văzut. Din partea mea, jos pălăria pentru ediția asta! Abia aștept să văd ce va aduce 2024.

Catalogul muzical Queen ar putea fi vândut pentru suma de 1,1 miliarde de dolari 

Informația circulă în presa internațională, pe baza unor surse solide din industria managementului muzical. Se pare că negocierile sunt în desfășurare, însă sunt într-un stadiu încă incipient. Cu toate astea, dacă înțelegerea va trece, va deveni oficial cea mai mare vânzare de catalog muzical al unui artist/trupe din istorie. Banii se vor împărți egal între reprezentanții legali ai averii lui Freddie și ceilalți trei membri Queen încă în viață. 

Recordul actual pentru cea mai mare sumă din istorie cu care a fost vândut un catalog muzical a fost stabilit în decembrie 2021 de Bruce Springsteen, care și-a vândut catalogul pentru 500 de milioane de dolari. 

Printre muzicienii care și-au vândut recent cataloagele muzicale se numără Sting, reprezentanții lui David Bowie și starul pop Justin Bieber. 


Foo Fighters, nou extras de pe albumul care apare vineri

Dacă săptămâna trecută spuneam că Foo Fighters și-au anunțat oficial noul toboșar, săptămâna asta vorbim despre faptul că trupa a lansat al treilea extras de pe viitorul album. Cântecul se numește „Show Me How” și face parte din viitorul material de studio, „But Cere We Are”, pe care-l lansează chiar vinerea asta, 2 iunie. 



Concertul Powerwolf din 6 iunie de la București își schimbă locația

Inițial programat să aibă loc la Romexpo, concertul Powerwolf se mută la Arenele Romane. Biletele achiziționate, data și ora rămân valabile! Doar locația se schimbă. Powerwolf e trupa germană de metal care anul trecut a deschis concertul KISS de la București și care a lansat un album nou foarte mișto luna trecută. 


Aniversarea albumului de debut The Smashing Pumpkins

După cum știți deja, mai am obiceiul să vă aduc aminte de unele aniversări muzicale. Așa fac și acum, pentru că The Smashing Pumpkins au aniversat 32 de ani de la albumul lor de debut, „Gish”. Cine e fan poate îi dă o ascultare, în semn de nostalgie. 

Despre ei, povesteam recent că au lansat o operă rock în trei acte, cu 33 de piese noi, în total. Ultimul disc al acesteia a fost lansat la început de mai. Întreaga lucrare e un ecou al unor albume și al unor teme abordate de la finalul anilor ’90, începutul anilor 2000. 


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!