Rock News

Rock The Underground: Taking Back August și Roadkill Soda ne pregătesc de ARTmania 2023

Am continuat rubrica săptămânală despre cele mai tari cântări underground pe care le așteptăm

Ieri, așa cum am promis marțea trecută la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, am revenit în studio la 16.30, pentru a aduce ascultătorilor la cunoștință ce evenimente se mai petrec zilele următoare în lumea underground-ului românesc, de data asta, cu Alin „Coiotu’” Dincă la microfon. 

Am început, desigur, cu o scurtă prezentare a superlativelor extrase din etapa rock a concursului „Constelații Rock 2023”. Astfel, locul trei a revenit trupei Outflow, locul 2 a fost acordat formației The Voodoochild, iar locul întâi a fost ocupat de trupa timișoreană Dincolo De Ziduri. Pentru o perspectivă mai amplă, găsiți pe site un articol dedicat, în care descriu în detaliu experiența trăită la Râmnicu Vâlcea. 

Fără vorbe pe ocolite, acesta e calendarul de evenimente underground din această săptămână.

Vineri, 26 mai

- Trupa de rock alternativ cu influențe de funk și grunge Nuanțe va concerta la Pitești, în Urban Home. Spectacolul e parte a turneului de promovare al albumului „Cântece Mute”, un material profund și atent lucrat, cu încărcătură emoțională semnificativă, dar compus în așa fel încât, după audiție, parcă ai un alt zvâc de pozitivitate. Accesul începe cu ora 19.30. 

- La Zalău, concertează Methadone Skies. Concertul de rock psihedelic și progresiv instrumental va avea loc în Rock’n’Roll Center și începe la ora 20.00. Timișorenii sunt activi din 2009 și au scos recent un single intitulat „The Velvet Suit”. Băieții au cinci albume în discografie și sunt o forță creativă. 

Sâmbătă, 27 mai

- Rocknrolla Iași, vor cânta două trupe de rock alternativ, ambele formate acolo, ambele cu soliste foarte tari. Mă refer la Archvile și Inside, cea dintâi o trupă relativ nouă, foarte promițătoare, care lucrează în prezent la primul album. Eu am dat de tânăra formație pe YouTube și am urmărit prestația lor de la „Sibiu Guitar Meeting 2021”. Inside a avut deja niște cântări semnificative, a deschis pentru Omul cu Șobolani și Firma, de exemplu, și a participat și la multe festivaluri, precum „B’EstFest”, „Hangariada” și „Street Delivery Iași”. Are un sunet tupeist, iar ultimul lor EP, „Povești” e foarte mișto! 

Marți, 30 mai

- Viitorii concurenți de la "Constelații Rock" etapa metal, Taking Back August, vor cânta pe 30 mai la The Pub, în deschidere pentru Roadkill Soda. Dacă nu sunteți familiarizați cu trupa de metalcore Taking Back August, aceștia oferă în mod constant un spectacol antrenant. Eu nu mă mai satur de ei. Roadkill Soda este, probabil, cunoscută multora dintre voi. Sunt muzicieni excelenți care cântă stoner rock cu accente grunge și multe inspirații, atât din rockul clasic, cât și mai modern. Acest eveniment premergător festivalului „ARTmania 2023” începe în jurul orei 20.00.


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.05.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:22

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 02.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:34