Rock News

Noutățile din rock: cu cât s-a vândut chitara spartă de Kurt Cobain?

Ca în fiecare luni, de la 16.30, Cristian Hrubaru îmi dă ocazia de a vă aduce rubrica săptămânală „Noutățile din Rock”, , în cadrul emisiunii sale, „Rock Driver”

Ville Valo, Beast în Black, Leprous, Life of Agony și greii de la Pantera sunt doar câteva nume dintre trupele care vor urca pe Main Stage-ul Metalhead Meeting. Evenimentul se va desfășura în weekend, între 26 și 28 mai, în parcarea C Romexpo. Nu cu mult timp în urmă spuneam în una dintre edițiile rubricii săptămânale „Noutățile din rock” că mi-aș dori să vedem și în România desfășurări de forțe cum se întâmplă în Franța, la Hellfest, unul dintre cele mai mari festivaluri rock din Europa. Acolo, trupe mari precum Iron Maiden, Kiss sau Hollywood Vampires cântă pe aceeași scenă într-un singur weekend. Nume pe care le vedem și noi în România, însă în decursul unei veri sau două. Iată, totuși, că Metalhead Meeting face pași considerabili, păstrând încă proporțiile, pentru a ajunge mai aproape de momentul în care să vedem line-up-uri consistente pe durata unui singur weekend. 


Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 22.05.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:51

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Apropo de concertele rock mari, probabil fanii înfocați știu că Ivan Moody, solistul Five Finger Death Punch, a suferit recent o intervenție chirurgicală, ceea ce i-a forțat pe el și pe colegii de trupă să-și anunțe  fanii că nu vor putea susține o parte din concertele pe care le aveau planificate perioada următoare. Deși, în cazul anumitor artiști, s-a mai întâmplat, în trecut, ca România să fie pe lista ghinioniștilor la capitolul amânării sau anulării de concerte, concertul trupei de la București, din 14 iunie NU a suferit nicio modificare. Ceea ce ne bucură și abia așteptăm să îi vedem live. 


Josh Freese e noul toboșar Foo Fighters. Muzicianul de 50 de ani, care a cântat alături de trupe precum Vandals, Devo, Guns N’Roses, a fost anunțat aseară ca nou membru al formației, în cadrul unui concert transmis live în toată lumea pe platformele de streaming. Numirea sa vine în urma neașteptatei și tristei dispariții a lui Taylor Hawkins de pe 25 martie, anul trecut. Conform bazei de date internaționale Discogs, Josh e creditat pentru contribuția și prezența sa pe mai bine de 400 de albume. Noua formulă va fi inaugurată oficial peste două zile, atunci când trupa pornește într-un turneu în Statele Unite care se va întinde până în toamnă. 

Nu strică să amintim faptul că acum două zile, trupa a aniversat 26 de ani de la lansarea unuia dintre cele mai populare albume din discografia lor, „The Color and the Shape”, disc care a generat un număr consistent de hituri difuzate la multe stații de radio din lume. 


Câțiva fani Nirvana au plecat acasă foarte fericiți și cu portofelul considerabil mai subțire. Diferite obiecte, printre care albume originale pe vinil și CD, au fost vândute la o licitație, unde vedeta evenimentului a fost celebra chitară neagră distrusă de Kurt Cobaine într-un concert la începutul anilor ’90. Instrumentul, semnat de toți membrii trupei încă de atunci, a fost acum vândut cu aproape de 10 ori suma la care era inițial estimat. Dacă organizatorii se așteptau la un preț aproximativ de 60.000 $, cineva s-a oferit să plătească pentru ea aproape 600.000 $.


După ce s-a vorbit zile la rând de faptul că tânărul cu enorm succes, în ultima vreme, în lumea filmului internațional, Timothée Chalamet, îl va juca pe Bob Dylan în filmul biografic „Complete Unknown”, un alt nume mare a fost confirmat din distribuție. Benedict Cumberbatch, care i-a dat viață lui Sherlock în serialul britanic cu patru sezoane, alături de Martin Freeman, a fost confirmat că-l va juca pe Pete Seeger în filmul despre Dylan. 


La capitolul actorilor celebri care se învârt în cercurile muzicii rock, Keanu Reeves a anunțat că va ieși, din când în când, de pe platourile de filmare ca să urce pe scenă alături de trupa lui, Dogstar, după 20 de ani de la ultimul concert susținut împreună. Asta mă face să vă aduc aminte de faptul că pe 8 iunie, îi revedem la București pe Hollywood Vampires, cu Johnny Depp, Alice Cooper (care s-a apucat de lucru la albumul solo cu numărul 22) și Joe Perry, care ne dă cam unica ocazie să mai vedem o părticică din Aerosmith cât încă sunt pe scenă, acum, că și-au anunțat turneul „Peace Out” de rămas bun.


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!