Rock News

5 piese de la Alternosfera, trupă din line-up-ul Out of Office Fest

Sâmbătă, 6 mai, Arenele Romane găzduiesc cea de-a doua ediție a festivalului Out of Office. În afară de Alternosfera, vor cânta Trooper, Omul cu șobolani, Zob și Stema.

Alternosfera urcă în premieră pe scena Out of Office Fest. După concertul de sâmbătă, băieții își vor continua turneul în mijlocul căruia se află, urmând să cânte la Brașov, la Chișinău, iar destinația finală va fi la Sibiu, la sfârșitul lunii august. 

Din discografia cunoscutei trupe de rock alternativ, am ales câteva piese care ne-ar plăcea să intre în setlistul de sâmbătă, 6 mai, la Arenele Romane.

„Flori de mai” 

Melodie care deține cele mai multe vizualizări pe YouTube din istoricul trupei (6,1 milioane) face parte din albumul „Flori din groapa Marianelor EP”, care a apărut în anul 2008.


„Ploile nu vin”

E una din melodiile care care a apărut în anul 2007 și care face parte din al doilea album Alternosfera, „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică”, care mai cuprind 10 melodii. Această melodie a înregistrat peste patru milioane de vizualizări pe YouTube, fiind a doua cea mai populară după „Flori de mai”.


„Aruncă-mi”

Lansată în anul 2012, melodia „Aruncă-mi” e componentă a albumului „Virgula”,  al treilea al trupei și care cuprinde 14 melodii.


„Închisoarea albă”

Face parte, ca și melodia „Ploile nu vin”, din albumul „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică”, o lucrare apreciată drept „lirică și dramatică”.



„Wamintirile”

E una dintre melodiile care alcătuiesc albumul „Orașul 511”ă A fost primul album lansat de către Alternosfera, în anul 2005, fiind începutul unei perioade marcată de numeroase reușite pe plan profesional.



text de: George Neagu (student)