Rock News

Mick Mars dă Mötley Crüe în judecată

La câteva luni după ce și-a anunțat retragerea din turnee, Mick Mars, chitaristul Mötley Crüe, își dă în judecată colegii de trupă

Un reprezentant al lui Mars a dat o declarație pentru publicația „Variety” la sfârșitul lunii octombrie, în care a anunțat că rockerul se retrage din turnee din cauza luptelor sale continue cu spondilita anchilozantă, dar a precizat că, din punct de vedere tehnic, va rămâne membru al trupei. Mötley Crüe, la rândul său, a dezvăluit că John 5 va prelua rolul de chitarist al trupei în turneu. Acesta a cântat în timpul tuturor spectacolelor de la începutul lui 2023 până acum.

În urmă cu câteva zile, Nikki Sixx a scris pe Twitter că el și John 5 au „compus câteva riff-uri” împreună în studio, deși nu a precizat dacă trupa plănuiește să lanseze muzică nouă în viitorul apropiat.

Procesul intentat de Mars împotriva trupei susține că toți colegii au avut o întâlnire pentru a discuta despre viitorul său ca membru, după retragerea sa din turnee. El a precizat că va putea în continuare să înregistreze într-un studio și să cânte pe scenă în anumite condiții, pentru un timp limitat, conform TMZ. Mars a afirmat că partenerii săi de trupă l-au îndepărtat în mod unilateral din grup și i-au redus partea de profit de la 25% la 5% din veniturile acestuia, deoarece nu va mai pleca în turnee. În plus, a acuzat restul formației că spectacolele nu sunt „live”, ci preînregistrate și redate din calculator. 

Ieri, Mötley Crüe a publicat un comunicat de presă despre procesul lui Mars în care susțineau că acuzațiile chitaristului sunt „nefondate” și „nefericite”. „Manipulat de managerul și avocatul său, Mick a refuzat și a ales să intenteze acest proces public și urât. La fel de nefericite sunt și afirmațiile sale cu privire la interpretările live ale trupei. Mötley Crüe își interpretează întotdeauna cântecele live, dar în timpul ultimului turneu Mick s-a chinuit să-și amintească acordurile, a cântat melodii greșite și a făcut erori constante, ceea ce a dus la plecarea sa din trupă.”

Declarațiile la care se face referire în comunicat, care au fost furnizate de reprezentanții trupei, au fost scrise de managerul de producție al trupei, Robert Long, coordonatorul de producție Ashley Zapar, managerul de turneu Thomas Reitz, inginerul de sunet Brent Carpenter, inginerul de monitor Scott Megrath, tehnicianul de bas Fred Kowalo și tehnicianul de tobe Steve Morrison.