Rock News

Călin Pop de la Celelalte Cuvinte, în studioul Rock FM chiar în ziua lansării noului album, „Lumea asta”

Călin Pop, solistul Celelalte Cuvinte, a ajuns la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru” între probele de sunet și concertul de lansarea a noului material discografic, „Lumea asta”

Bine-cunoscutul solist de la Celelalte Cuvinte, trupă care a scris istorie în muzica rock românească de peste patru decenii, a venit în după-amiaza asta în studioul #RockFM pentru a ne vorbi despre noul disc pe care trupa îl lansează chiar azi, 17 martie. Materialul se numește, „Lumea asta” și apare după o perioadă de 15 ani de când trupa nu mai scosese un album de studio. 

Într-o intervenție jovială și plină de zâmbete alături de Cristian Hrubaru, Călin a povestit cu pasiune despre „Lumea asta”, dar și despre pasiunea sa pentru muzica trupei ABBA încă din adolescență. „Knowing me, knowing you” e printre primele cântece pe care muzicianul și le aduce aminte din adolescență, prin prisma esteticii și a inserturilor rock pe care le are piesa. Bob Marley și Boney M. sunt, de asemenea, printre influențele muzicale din viața sa. 

Dacă în trecut, după cum își smintește solistul, existau oameni care întrebau „Cine e gagica aia?” când ascultau „Dacă vrei”, el recunoaște acum că vocea sa nu a rămas la fel până în ziua de azi. Călin a povestit că perioada de fumat i-a afectat vocea, iar când  și-a dat seama de acest lucru, s-a lăsat. Acum susține că s-a recuperat vocal. „Am îmbătrânit, dar vocea mea și-a revenit. Eu știu până unde mă pot duce și nu forțez. Încerc să am o voce clară. Am standarde personale în care mă simt eu bine și prin care pot fi în continuare recunoscut.”

Despre album, Călin ne spune că „tot am lucrat, au apărut concerte, ne-am apucat, ne-am certat pe tema lui, ne-am lăsat de el, iar ne-am apucat. După, la un moment dat, au plecat clapele și atunci a apărut Marius. Apariția lui și pandemia au fost niște lucruri care ne-au determinat să îl terminam.” Piesele incluse pe album sunt, în mod atipic trendului comercial, de o lungime destul de mare. Multe dintre ele au peste cinci minute. 

„Lumea asta” a apărut în format CD, vinyl și digital pe platforme de streaming. În mod ironic, Hrubaru l-a întrebat totuși pe Călin dacă au în plan să scoată și pe casetă. Nu de alta, dar Rock FM e direct interesat pentru playlist! Nu e sigur că Celelalte Cuvinte va scoate muzica și în format pe casetă, dar Călin Pop ne-a promis că va lua în considerare posibilitatea de a face un unicat, special pentru noi. 

După concertul de lansare din Hard Rock Cafe, Celelalte Cuvinte pleacă într-un turneu național de promovare care va viza următoarele localități. 

Rock Driver - Călin Pop despre "Lumea asta", noul album Celelalte Cuvinte, lansat azi, 17.03.2023

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:18:01

Rock Driver - 23.04.2024 - Attila Bolonyi, de la Daimler MC Nomads, despre evenimentul de promovare a conducerii responsabile „Ziua Porților Deschise”, de la Târgu Mureș

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:17

Rock Driver - 19.04.2024 - The Groovy Bastards, despre lansarea albumului de debut „Charades”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:13:14

Rock Driver - 17.04.2024 - Alin Coiotu' Dincă, despre vestea că Trooper va deschide pentru Bruce Dickinson, pe 3 iunie

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:10

18 martie S - Cafeneaua Artiștilor, Buzău

19 martie - Club Doors, Constanța

24 martie V – TBA

25 martie S – Casa Tineretului, Timișoara

26 martie D - Hardward Pub, Cluj

31 martie V - Art Rock Cafe, Suceava

1 aprilie S – Soho Music Hall, Bistrița

2 aprilie  D - Beer Biblioteca, Târgu Mureș

6 Aprilie J - Club Hush, Pitești

7 aprilie V - Curtea Berarilor Timișoreana, Ploiești 

8 aprilie S - Live Club ,Câmpina

21 aprilie V - Oldies Pub, Sibiu 

22 aprilie S - Aby Stage Bar, Rm. Vâlcea

23 aprilie D - TBA 

28 aprilie V – Rockstadt, Brașov

29 aprilie S - TBA 

30 aprilie D - Rock 'N' Roll Center, Zalău