Morning Glory

Informații șocante în direct din organizația de bază

Azi-dimineață, realizatory au vorbit cu Mihaela Dinu de la „Salvați Copiii”, iar apoi cu comediantul Raul Gheba despre discursul lui Putin

„Salvați Copiii” a publicat un raport sfâșietor cu privire la dosarele de abuz asupra minorilor. În jur de 80% dintre dosare sunt clasate, iar majoritatea minorilor care deja au suferit o traumă sunt traumatizați în continuare de interogatori și anchetatori din cauza lipsei de personal specializat. 

În plus, povestește Mihaela Dinu, 50% dintre aceste 80% din cazuri sunt evaluate inițial ca fiind „nevalide” de către polițiști și asistenți sociali. Doar 20% dintre acestea ajung la urmărire penală din cauza lipsei de probe, provocată de altfel tot de către organele de poliție, și din cauza fricii copiilor de a mai vorbi despre evenimentele tragice prin care au trecut. Aflarea de dovezi e îngreunată de lipsa de pregătire. Atunci când un copil trebuie interogat, trebuie să fie folosite anumite tehnici speciale, astfel încât copilul să nu fie rănit emoțional din nou în timpul anchetei. 


Mihaela Dinu a confirmat că „Salvați Copiii” lucrează la câteva proiecte de lege care să ajute și să ușureze anchetele în cazurile de abuz de minori, însă a amintit că prevenția e cea mai importantă parte. Școlile ar trebui să le ofere copiilor resurse și informații, precum contacte, semne după care să recunoască abuzul și informații cu privire la propria siguranță. Pentru a afla cum puteți sprijini Asociația Salvați Copiii, accesați site-ul lor aici.

Vladimir Putin, tradus de Raul Gheba

Raul Gheba le-a împărtășit gloryoșilor câteva notițe pe care le-a făcut în timp ce asculta discursul lui Putin, replici care nu au fost traduse în media europeană. Replicile pe care președintele Rusiei le folosește pentru propagandă sunt de râsul-plânsul.

„Occidentul a spus că mamele voastre sunt vagaboande”
„În Occident, s-a făcut obligatorie căsătoria dintre om și câine”
„În Occident, dacă nu ești homosexual, te trimit la închisoare să te reeduce și ieși gay de acolo”
„În Occident, imnul Europei, `Oda Bucuriei’, se va schimba în `YMCA’”

Dacă iar nu ai auzit alarma azi-dimineață, nu îți face griji, poți asculta oricând episodul de astăzi la noi pe site. 

Morning Glory - 22.02.2023 - invitați Mihaela Dinu și Raul Gheba

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:30:57

Morning Glory - 29.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:37

Morning Glory - 28.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:13:26

Morning Glory - 27.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:21:32