Morning Glory

Unde ar merge Pavel Bartoș pentru filmul „Ramon”

Pavel Bartoș a fost azi-dimineață în studio și ne-a vorbit despre „Ramon”, iar apoi s-a discutat despre tema sărăciei de-a lungul istoriei, cu cercetătorul Damian Anfile

„Ramon”, noul film cu Pavel Bartoș, a apărut în cinematografe. Pentru că nu există loc mai bun decât studioul Rock FM pentru a vorbi despre cultură, actorul le-a făcut realizatorylor o vizită la cafelutsă, să povestească despre lungmetraj. 

„Pavel face orice. E dispus să meargă și până în Brăila să promoveze filmul.” – Răzvan Exarhu

Filmul urmărește aventura prin București a personajului Ramon, un om simplu pasionat de viticultură, căruia i se aprind călcâiele după o fată (Gabriela Iliescu). El vine în Capitală în căutarea acesteia, dar ajunge suspect pentru furtul unei picturi extrem de valoroase. 

Firul acțiunii sună foarte palpitant, atât de palpitant, de fapt, încât Pavel era cât pe ce să spargă peștele de televizor pe care îl ținea în mână în timp ce Răzvan citea descrierea. La fel de interesante sunt și poveștile din spatele camerelor. Spre exemplu, invitatul a povestit că abia terminase filmările pentru prima scenă, din Gara de Nord. Mai mulți călători ce așteptau trenul au oprit filmările pentru a-i cere lui Pavel să facă poze. 

Mai apoi, cercetătorul Damian Anfile, a ținut o mică prelegere despre sărăcia ca temă istorică. Discuția a fost o trecere în revistă a sărăciei, de la răscoala din 1907, care în mod ironic a pornit în Flămânzi, la comunism, care a instituționalizat sărăcia, până la zilele noastre și efectele sărăciei care încă se resimt.  

Episodul de azi-dimineață „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” e la noi pe site, ca întotdeauna. 



Morning Glory - 8.2.2023 - invitați Pavel Bartoș și Damian Anfile

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:50:27

Morning Glory - 28.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:13:26

Morning Glory - 27.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:21:32

Morning Glory - 26.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:12:07