Morning Glory

Alternosfera are sânge de rocker

Ieri-dimineață la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” am primit niște vești cam așa și așa, dar lasă, ne-au înveselit băieții de la Alternosfera la final

Voi ați auzit de „Dry January”? Dacă răspunsul este nu, cel mai probabil purtați, încă, un zâmbet sincer pe buze. Am intrat în legătură cu medicul Radu Țincu, care ne-a explicat de ce acest fenomen al înfrânării setei ne face, de fapt, bine. 


„Dry January” e o nouă provocare, care îndeamnă lumea să treacă prin luna ianuarie pe uscat. Nu tu vinuț, nu tu bule, nu tu nimic. Trecând peste depresia evidentă prin care trec participanții, medicul susține că provocarea nu ne face decât bine organismului, încât renunțând o vreme la alcool, dăm ficatului o bună-meritată pauză în care se poate regenera. 

La întrebarea „De ce să ne lăsăm de alcool dacă e bun?”, medicul Țincu ne-a explicat că, din cauza consumului regulat de alcool, pot interveni probleme precum inflamația și îngrășarea ficatului și dependența de alcool. Dar dacă nu bem o lună, înseamnă că nu suntem dependenți? Doctorul spune că dacă ne putem abține 30 de zile, înseamnă că nu suntem. 

„Deci putem să bem cele 11 luni rămase, că nu suntem dependenți!” – Răzvan Exarhu

Am discutat și despre ce se întâmplă din punct de vedere social atunci când renunțăm o perioadă la alcool. Adică mereu se vor trezi amicii să ne mustre că nu dăm și noi noroc cu ei. Concluziile doctorului arată că bărbații beau solidar, așa că e normal ca atunci când ne lăsăm de berică, grupul din care facem parte să ne excludă. În schimb, femeile nu au aceeași problemă, deoarece ele beau solitar. 

Cum nu se putea evita întrebarea, realizatory au dorit să afle dacă vitaminele de care avem nevoie când consumăm alcool se găsesc și în mâncare. Ei bine, cerealele integrale și carnea ajută organismul. Nu degeaba e combinația de mici și bere cea mai râvnită masă pe la noi. 

Pentru că am primit prea multe vești neliniștitoare, trebuia să ne destindem cumva. Din păcate, nu am desfăcut capace. I-am ascultat pe mult-îndrăgiții băieți de la Alternosfera, care ne-au cântat câte ceva, în cadrul campaniei „România Are Sânge De Rocker”. Iar podcastul cu episodul „Morning Glory” de ieri îl găsiți la noi pe site. 


Morning Glory - 19.01.2023 - Alternosfera LIVE la România are sânge de rocker

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:38:06

Morning Glory - 28.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:13:26

Morning Glory - 27.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:21:32

Morning Glory - 26.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:12:07