Rock News

Iggy Pop a lansat single-ul „Strung Out Johnny”

Ieri, Iggy Pop, „nașul muzicii punk”, care va concerta anul viitor la festivalul Electric Castle, a lansat o piesă nouă

„Strung Out Johnny” este exact acea doză electrizantă de Iggy Pop de care avem nevoie, pentru a ne potoli puțin nerăbdarea până la Electric Castle. Acesta e al doilea single lansat de pe următorul lui album, „Every Loser”, al 19-lea din discografia artistului. 

Piesa este o călătorie prin mintea unui dependent și povestește despre felul în care țânțarul devine, adesea, armăsar. Iggy Pop vorbește despre niște probleme delicate, cum numai el poate să o facă, prin a crea dependență de muzica lui. Sunetul său are o calitate retro foarte bine conturată de chitara distorsionată și accentele de synth. În același timp, ca la fiecare lansare, artistul aduce ceva nou și intrigant, de care simți că nu te mai saturi. 

„Every Loser” urmează să fie lansat pe 6 ianuarie și include contribuții din partea mai multor nume mari, printre care Duff McKagan de la Guns N' Roses și bateristul Chad Smith de la Red Hot Chilli Peppers. Regretatul baterist al Foo Fighters, Taylor Hawkins, a tras tobele pentru două dintre piesele de pe album, „Comments” și „The Regency”. Pop a detaliat cum a fost să lucreze cu el într-un interviu recent pentru NME's Big Read. „Taylor a venit cu un stil incredibil”, a declarat el. „Sunt foarte norocos să am această pată de culoare pe album”.

Abia așteptăm să vedem legenda muzicii punk live, vara viitoare la castel cu materiale noi. Electric Castle va avea loc în perioada 19 – 23 iulie 2023 și promite distracție maximă alături de mai mulți artiști mari, promotori ai unor stiluri muzicale diferite.