Rock News

Ghost, Ozzy Osbourne, Kirk Hammett sau Dave Grohl, pe lista celor mai bune albume rock din 2022

Clasamentul, o tradiție pentru Ultimate Classic Rock, numește cele mai bune LP-uri ale ultimelor 12 luni.

 Un an în care Tears for Fears a lansat primul album de studio în 18 ani, Eddie Vedder și-a lansat primul disc solo în peste un deceniu, iar Jethro Tull a scos primul album de studio din 2003 încoace. Alții au lucrat febril: Red Hot Chili Peppers și Jack White au lansat fiecare două albume în acest an, în timp ce The Black Keys, Ozzy Osbourne și Neil Young (cu trupa lui, Crazy Horse) și-au continuat înregistrările anterioare.

Unii artiști au explorat diferite peisaje sonore noi: Wilco ne-a dat un album de cântece country, în timp ce Dave Grohl și-a încercat mâna pe heavy metal, lansând un album cu doar câteva ore înainte ca prietenul și colegul său de trupă din Foo Fighters, Taylor Hawkins, să fie găsit mort în camera de hotel.

Dar și noi artiști au sosit pe scenă, dar numele lor sunt familiare: The Smile - un trio cu Thom Yorke și Jonny Greenwood de la Radiohead alături de Tom Skinner de la Sons of Kemet - și-au lansat albumul de debut, iar chitaristul Metallica Kirk Hammett a scos primul său album, un EP intitulat „Portals”.

În plus, au existat lansări ale unora dintre cele mai mari nume ale rockului clasic - Def Leppard, Sammy Hagar, John Mellencamp și Slash, printre ei - făcând ceea ce fac ei mai bine.

Toate acestea și multe altele pot fi găsite în lista de aici a Top 30 albume rock din 2022, iar top 10 mai jos:

10. Jack White, 'Entering Heaven Alive'

9. Eddie Vedder, 'Earthling'

8. The Black Keys, 'Dropout Boogie'

7. Bonnie Raitt, 'Just Like That ... '

6. Wilco, 'Cruel Country'

5. Tears for Fears, 'The Tipping Point'

4. Spoon, 'Lucifer on the Sofa'

2. Jack White, 'Fear of the Dawn' și The Smile, 'A Light for Attracting Attention'

1. Elvis Costello & the Imposters, 'The Boy Named If'