Morning Glory

Morning Glory, Morning Glory / Urșy fură cârnăciory

Azi, Cristian Remus Popp ne-a vorbit despre o inițiativă WWF pentru monitorizarea și protecția urșilor, iar Rockabella ne-a cântat pentru că România Are Sânge de Rocker

Se știe deja că urșii se apropie din ce în ce mai mult de gospodăriile de la munte, noi suntem siguri că sunt în căutarea cârnăciorului perfect. Cristian Remus Popp ne-a vorbit despre o inițiativă WWF, ce va avea loc la Băile Tușnad, menită să protejeze atât urșii, cât și reședințele. 

Printre planuri, se numără implementarea unui sistem de monitorizare cu bile de teflon care conțin pigmenți. Acesta va fi folosit pentru marcarea urșilor cu verde, galben sau roșu, în funcție de cât de des se apropie de localitate. Asta pentru că nu putem diferenția urșii, dacă toți au „aceeași meclă”, după cum a sesizat Răzvy. De asta trebuie să jucăm paintball cu ei, mai ales cu urșii-problemă. 

Și protecția gospodăriilor este o prioritate. Cristian susține că proprietățile ar trebui să fie protejate de mai multe rânduri de fir electric și că urșii ar trebui să fie descurajați să mai vină să își caute hrana în tomberoane. WWF discută despre înlocuirea tomberoanelor clasice cu unele speciale, pe care urșii nu ar putea să le deschidă. 

Desigur, înainte de a demara orice proiect, WWF vrea să înțeleagă obiceiurile urșilor și obișnuința lor cu omul. Așa că desfășoară niște studii care implică vânători, proprietari de pensiuni și firmele care organizează tururi ghidate ca să descopere cât de des coboară urșii în localitate și în ce condiții se poate interveni pentru a-i descuraja să mai vină. În plus, vor să instaleze camere cu senzori de mișcare prin pădure. 

Puteți dona pentru a sprijini inițiativa aici.

Am încheiat matinalul - cum nu se putea mai bine - cu o cântare a formației Rockabella. Albumul nou, „Invulnerabili”, va fi lansat vineri, pe 18 noiembrie pe toate platformele, iar pe 9 decembrie, trupa va susține un concert în Club Control. Minunații de la Rockabella ne-au cântat „Arată-te”, „Invulnerabili” și, ca parte a provocării gloryoșylor, un cover, „Tot una” de Zebre. Mulțumim că ați fost parte a campaniei România Are Sânge De Rocker!


Morning Glory - 16.11.2022 - invitați Cristian Remus Papp și Rockabella (Concert LIVE)

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:54:02

Morning Glory - 19.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:15:37

Morning Glory - 18.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:20:51

Morning Glory - 17.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:16:19