Rock News

5 cântece de Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra care nu mă pot ține pe scaun

Concertul de adio Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, de la Sala Palatului din 8 noiembrie, se apropie cu pași repezi, așa că vă împărtășesc cinci piese pe care abia aștept să le ascult live

Publicul românesc va avea o ultimă ocazie de a se bucura de veselia muzicii live Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra pe 8 noiembrie, într-un concert ce aparține turneului de rămas-bun. Formația va intra în istorie la finalul anului, după finalizarea concertelor din Barcelona și Paris. Sunt sigură că, pe tot parcursul cântării, întreaga Sala Palatului va vibra, însă, după părerea mea, acestea sunt piesele care vor produce un seism de pași de dans de mari proporții.

1. „Fuck You MTV”

Tonurile grave ale tubei, care țin ritmul de bază pur balcanic, așază fundația perfectă pe care se stratifică trompetele și saxofonul. Rezultatul este o veselie de piesă, care ți se imprimă imediat pe timpan. Sunt nerăbdătoare și să văd interacțiunea cu publicul, care sigur va striga titlul cântecului împreună cu formația la refren. 


2. „Cerveza”

Îmi plac mult piesele de chermeză, mai ales cele cu accente latine. Vioara se cântă ciupit și sus, oferind melodiei o notă puternică de originalitate și, totodată, formează niște accente care îți fură urechile. Partea dinspre final, cu percuția în prim-plan, tempo din ce în ce mai rapid, și stratificarea treptată a instrumentelor, va fi, cu siguranță, un moment auditiv indescriptibil. 


3. „Comandante”

Ce îmi place cel mai mult la această piesă este dialogul armonios dintre trompetă și saxofon. Crescendourile se dezvoltă frumos și creează o stare de suspans, de anticipare. Prevăd un public entuziasmat, cu părul deranjat și care gâfâie la finalul cântecului. 


4. „Tito Puente”

Deja pot să simt mișcarea în șolduri, ascultând piesa asta la căști. Clapele și acordeonul se completează foarte bine reciproc. Ritmul latin pe atmosfera balcanică a piesei se îmbină într-o orchestrație hipnotizantă și incredibil de distractivă. 


5. „Life Is A Miracle”

Deși, toate piesele lor sunt pline de viață și culoare, melodia asta, din punctul meu de vedere, se distinge față de celelalte. La prima audiție, nu ai cum să anticipi ce urmează, fiecare reluare a ritmului are alt instrument scos în evidență, fiecare trecere este diferită. Fiecare secundă a cântecului prinde altă formă. Orchestrația este ca o surpriză plăcută, ce îndeamnă la dans.  


Concertul de rămas-bun Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra va avea loc pe 8 noiembrie, la Sala Palatului. Puteți achiziționa bilete în rețeaua iabilet.ro.