Top 5 cântece Van Halen cu David Lee Roth

Fostul solist Van Halen, supranumit Diamond Dave, a împlinit ieri 68 de ani

Share

Înainte de a se alătura trupei Van Halen în 1974, Diamond Dave a cântat în alte formații în timp ce locuia în sudul Californiei. Roth a devenit  una dintre cele mai faimoase și remarcabile personalități ale muzicii rock ca membru al trupei de renume internațional, condusă de regretatul chitarist Eddie Van Halen. Roth a părăsit prima dată trupa în 1985 și, ulterior, s-a reîntors pe scenă alături de aceștia, de numeroase ori. A început, apoi, o carieră solo în care a lansat șapte albume.

În cinstea legendarului prim solist al formației Van Halen, iată cinci dintre cele mai bune piese ale trupei interpretate de acesta. 

1) „On Fire” 

Acesta e ultimul cântec de pe albumul de debut al trupei Van Halen, care a apărut în februarie 1978. Conține strigătul inconfundabil, cu care David Lee Roth s-a remarcat față de alți soliști.  Eddie Van Halen a cântat la chitara sa, Ibanez Destroyer "Shark", care produce distorsiunea zgomotoasă și distinctă a primei părți a piesei, potrivit site-ului oficial Van Halen News Desk2) „Mean Street” 

„Mean Street” e cântecul de deschidere al celui de-al patrulea album al trupei Van Halen, „Fair Warning”. Acesta a fost lansat într-o perioadă deosebit de productivă pentru trupă, când lucrau cu producătorul Ted Templeman pentru a realiza câte un album în fiecare an. Cântecul reprezintă chintesența formației Van Halen.
3) „Girl Gone Bad”

Un cântec Van Halen subestimat. E ușor de trecut cu vederea, având în vedere celelalte piese remarcabile de pe albumul „1984”, dar e un cântec scris și interpretat impecabil, care nu se aseamănă cu nimic altceva din perioada în care Van Halen cânta cu David Lee Roth. 
4) „Unchained”

„Unchained” e a cincea piesă de pe albumul „Fair Warning”. În mijlocul acei piese, David Lee Roth batjocorește un director care a intrat în studio în timp ce înregistrau. Roth adăuga comentarii pe o bandă separată, în timp ce trupa cânta părțile instrumentale, iar comentariile sale erau uneori adăugate la mixaj. Vocea care spune: "Come on, Dave, gimme a break," ("Haide, Dave, lasă-mă în pace") e a producătorului lor, Ted Templeman.
5) „And The Cradle Will Rock” 

"And The Cradle Will Rock", e primul cântec și unicul single de pe cel de-al treilea album al trupei Van Halen, „Women And Children First”. Relatează povea unui copil rebel care își înfurie părinții și vârstnicii orașului cu pasiunea sa pentru rock’n’roll, despre care cu toții știu că nu poate să se materializeze într-o carieră adevărată. Piesa e remarcabilă pentru că talentul de povestitor al lui Roth și felul în care a compus versurile acei piese, au făcut piesa o capodoperă. 
Ultima piesă omagială compusă de Roth, în onoarea lui Eddie Van Halen, a fost lansată astă-vară. „Nothing Could Have Stopped Us Back Then Back Anyway” e cea mai recentă dintr-o serie de piese pe care Roth le-a înregistrat cu John 5, chitaristul de la Rob Zombie, cu mai mult timp în urmă, dar pe care a început să le lanseze abia acum doi ani. În 2020, Roth a lansat piesa „Somewhere Over the Rainbow Bar & Grill” în semn de omagiu adus lui Eddie Van Halen, după moartea acestuia.

La mulți ani, David! 

Share