Rock Around the Weekend

Rock Around the Weekend | 20 - 22 MAI 2022

E vineri iar noi revenim cu „Rock Around the Weekend”, ca să facem împreună check-ul evenimentelor de la sfârșitul săptămânii.

BUCUREȘTI

 Concert: Toulouse Lautrec

Loc: Fabrica

Când: vineri, 20 mai, 20.00

 Exprimându-se lejer în engleză, franceză sau română, Toulouse Lautrec a făcut de la bun început deliciul topurilor indie, multe din piesele lor ajungând pe locul 1 la radiouri de profil – "Te spun", "Yesman" sau "Domino". Au cântat la multe festivaluri de muzică (B’estfest, Peninsula Felsziget, Untold, Shine, Fete de la Musique) și au îmbogățit sonor festivaluri de film (Shorts Up, Future Shorts, European Film Festival) și de literatură (în Ungaria, Polonia și Germania).

 Concert: Luna Amară

Loc: Grădina Urbană Herăstrău

Când: REPROGRAMAT PE 9 IUNIE

 Lansată în 2000, Luna Amară este formația fanion pentru mai multe generații de consumatori de muzică live care apreciază mesajele sociale, dar și de dragoste ale poeziilor care abordează diverse stări. În compozițiile originale se pune accentul pe solo-urile de trompetă, riff-urile de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci, cvintetul fiind apreciat și pentru secția ritmică solidă care stă la baza pieselor.

 Concert: Bosquito

Loc: Hard Rock Cafe

Când: vineri, 20 mai, 21.00

BRAȘOV

 Concert: Hooverphonic

Loc: Cabana Stejarilor

Când: sâmbătă, 21 mai, 20.00

 Hooverphonic vin din Belgia si in cei peste 20 de ani de activitate au lansat 10 albume dar si hituri precum "Mad About You", "Eden" sau "2 Wicky", combinand trip hop-ul cu rockul alternativ si cu muzica electronica. Cel mai recent material discografic este 'Looking For Stars' care a fost lansat in 2018. 

CLUJ

Concert: Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut

Loc: From Space Club

Când: vineri, 20 mai, 20.00

 Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut este o trupă de post-rock fondată în 2015, inițial ca un one-man project al lui Vlad Enescu, basistul trupei de progressive-metal Axial Lead. La aproximativ 6 luni de la lansarea primului EP "Susurul Râurilor Care Curg în Jos, sau în Sus, Depinde Cum Te Uiți",  în luna iulie a anului 2016 s-a închegat un grup în toată regula. În cadrul evenimentului, trupa va lansa albumul "La Vale".

 Concert: Bucovina

Loc: From Space Club

Când: sâmbătă, 21 mai, 20.00

 Bucovina este o trupă de folk metal tradițional din România. A fost înființată în anul 2000 de către Crivăț și fostul basist, Harbard. În prezent, trupa este formată din Florin "Crivăț" Țibu (chitară, voce), Bogdan Luparu (chitară, voce), Bogdan "Vifor" Mihu (percuție) și Jorge Augusto Coan (bas). În 2018, Bucovina a lansat cel mai recent album de studio, "Septentrion".

 Concert: Hooverphonic

Loc: From Space Club

Când: duminică, 22 mai, 21.00

 IAȘI

Concert: The Amsterdams

Loc: Gist Coffee Shop

Când: vineri, 20 mai, 20.00

Concert: Phoenix

Loc: Underground Pub

Când: sâmbătă, 21 mai, 19.00

Nicu Covaci are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol. Noua trupa Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc merge pe aceeași linie având un aer mai degrabă războinic. Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români, a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare. 

GURA HUMORULUI

Concert: Phoenix

Loc: Underground Pub

Când: duminică, 22 mai, 19.00

 

SIBIU

 Concert: IRIS – Cristi Minculescu, Valter & Boro

Loc: Cabana Stejarilor

Când: vineri, 20 mai, 20.00

 

RÂMNICU – VÂLCEA

 Concert: Am fost la munte și mi-a plăcut (Lansare album)

Loc: Aby Stage Bar

Când: sâmbătă, 21 mai, 19.00

 

SIBIU

 Concert: Alpha Q

Loc: Oldies Pub

Când: vineri, 20 mai, 20.00

 Trupa sibiană de rock alternativ Alpha Q vă așteaptă la un show plin de energie cu ocazia lansării videoclipului pentru primul lor single “UNBREAKABLE” de pe noul lor album, care urmează a fi lansat în această vară.

 

TIMIȘOARA

 Concert: Carnival

Loc: Muzeul Satului Bănățean

Când: 20 - 22 mai

 Între 20 și 22 mai, ești invitat la Muzeul Satului Bănățean pentru un super maraton de street food, pe ritmurile artiștilor tăi preferați! Ai trei zile de experiențe culinare apetisante, să-ți perfecționezi pofta de mâncare bună, de la cele mai populare food truck-uri din România.

 

Autor: Eusebiu Tudoroiu