Rock News

Joe Satriani confirmă că a avut discuții cu Alex Van Halen și David Lee Roth despre un turneu omagial Van Halen

Chitaristul a abordat zvonul la doar câteva zile după ce fostul basist Metallica, Jason Newsted, a dezvăluit pentru The Palm Beach Post că a fost contactat de bateristul Van Halen în urmă cu aproximativ șase luni pentru a cânta la bas pentru proiect.

Newsted a declarat pentru ziarul din Florida că a fost de acord să meargă în California să stea cu Alex și Joe de vorbă, dar în cele din urmă și-a dat seama că va fi imposibil să facă dreptate moștenirii Van Halen.

Satriani, care își promovează albumul solo, proaspăt lansat „The Elephants Of Mars”, a fost întrebat despre comentariile lui Newsted într-un nou interviu acordat show-ului de rock clasic „Rock Of Nations With Dave Kinchen”.

„Vorbesc cu Alex și Dave de aproximativ un an despre a face ceva – un turneu, ceva de genul – care va fi un adevărat omagiu adus lui Eddie [Van Halen] și moștenirii Van Halen.

Pentru mine, este o perspectivă terifiantă de a face așa ceva, dar mi-am dat seama că era ceva care ar fi un lucru prin care să-mi arăt dragostea. Am fost atât de onorat să accept provocarea”.

Satriani a spus că a fost surprins să afle că Jason Newsted a dezvăluit existența proiectului înainte ca totul să fie finalizat și să fie făcut un anunț oficial.

Când a fost rugat de site-ul Van Halen News Desk să comenteze turneul ipotetic, Roth a trimis prin e-mail următoarea declarație: „În mintea mea, varianta Van Halen nr. 4 în era COVID cere câte doi dintre noi pe aceeași poziție: Satriani și Lukather, Anthony și Newsted, Al sau Tommy Lee. Probabil, singura care ar putea face munca mea în ziua de azi este Pink”.

Foto: Getty Images/ Guliver.