Rock News

Rage Against The Machine, Judas Priest, Beck, nominalizați pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame 2022

17 artiști vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame în 2022, a anunțat ieri organizația. Printre artiștii aflați la vot anul acesta se numără și Fela Kuti, New York Dolls, Dionne Warwick, Devo, Kate Bush, MC5, Eurythmics, Pat Benatar.

Între timp, este pe lista nominalizărilor pentru prima dată un grup eclectic care include legende hip-hop (Eminem, A Tribe Called Quest), producători de hit-uri new-wave (Duran Duran), un superstar country (Dolly Parton), un alt-rock non-conformist (Beck) și doi cântăreți/compozitori de mare succes (Lionel Richie și Carly Simon).

Candidații sunt votați de un organism de vot care include peste 1.000 de artiști, istorici și personalități din industria muzicală.

Începând de astăzi, până pe 29 aprilie, publicul poate participa și el la procesul de selecție, votând pe site-ul Rock Hall sau la muzeul Rock & Roll Hall of Fame din Cleveland. Primii cinci artiști ai publicului vor cuprinde un „buletin de vot al fanilor” care va fi numărat împreună cu celelalte buletine de vot pentru a selecta candidații în 2022.

Reprezentanții din 2022 vor fi anunțați în mai, în timp ce ceremonia de includere va avea loc în această toamnă, deși data și locul de desfășurare nu au fost încă anunțate până la acest moment.

Foto: Getty Images/ Guiver.