Rock News

Wolfgang Van Halen: Iată care sunt albumele sale preferate de la Van Halen

Artistul a ales două discuri - unul din perioada David Lee Roth și unul din perioada Sammy Hagar.

În calitatea sa de fiu al incredibilului Eddie Van Halen, era culmea ca tocmai Wolfgang să nu nominalizeze măcar un album semnat Van Halen printre preferatele sale. Muzicianul a întocmit pentru cei de la Classic Rock un clasament preluat de Guitar World, în care a menționat mai mult de zece discuri pe care le adoră. În lista menționată, apar și două albume ale formației....ai ghciit, Van Halen.

„Nu cred că poți reprezenta cu adevărat ce înseamnă Van Halen fără a analiza perioada Roth și perioada Hagar,” spune Van Halen-fiul. În încercarea de a defini cât mai bine grupul din care a făcut parte tatăl său, Wolfgang a ales pentru clasamentul ăsta un album la care a contribuit David Lee Roth („Fair Warning”) și unul din perioada lui Sammy Hagar („Balance”).

Pentru „Balance” povesteșe Wolfgang, atașamentul este pronunțat mai ales datorită faptului că era și el prin zonă. „Este mai mult vorba despre nostalgie,” explică muzicianul. „Din punct de vedere sonic, este un disc ce sună fenomenal – sună incredibil”.

Foto: Favcebook, Consequence, Raymond Ahner