Rock News

Matt Heafy (Trivium) susține că trupele mari ar trebui să le promoveze pe cele mai mici

„Ar putea contribui la cimentarea acestor generații, dar am senzația că nu o fac,” susține solistul.

În ceea ce privește „conflictul” dintre noua generație și formațiile deja consacrate în lumea rockului, fiecare are o opinie. Matt Heafy, de la Trivium, nu ezită să ne spună și nouă ce crede despre asta – într-un interviu acordat pentru Metal Wani și preluat de Ultimate Guitar.

Întrebat întâi dacă muzica heavy e pe cale să ajungă într-un punct în care va avea nevoie de un colac de salvare, Heafy mărturisește că nu crede că va dispărea vreodată, dar că are nevoie și de ceva ajutor. „Mereu ne-am prezentat purtând tricouri cu trupele noastre preferate și, pe de altă parte, susținem mereu și următoarea generație de trupe. Dar noi suntem o formație medie și nu putem face extrem de multe,” spun el.

Muzicianul susține că trupele mai mari ar trebui să le aducă în față pe cele mai mici – evident, atunci când le plac. „Ar putea contribui la cimentarea acestor generații, dar am senzația că nu o fac. Și tot continuă să bage în față aceleași formații pe care toată lumea le aduce în față, care nu fac parte din scena asta. Și nu încerc să fiu segregaționist în niciun fel, dar există aceeași listă de trupe la festivluri,” spune el.

Matt pare că și-ar dori ca restul formațiilor să urmeze exemplul propriului său grup, care promovează Fit for an Autopsy și Ihsahn de un car de ani.

„Este doar o chestiune de a vorbi constant despre celelalte trupe și de a-i informa pe oameni,” explică el. „[…] Și trebuie ca toți să transformăm asta într-o experiență mai bună pentru noi toți. Trebuie să ne ridicăm împreună”.

Foto: Facebook, Matthew kiichichaos Heafy, @blackcardfilms