Rock News

Porcupine Tree revin cu material de studio după mai mult de un deceniu

Muzicianii plănuiesc lansarea unui album de studio în 2022, oferindu-ne deja primul single extras de pe acesta.

Englezii de la Porcupine Tree și-au cam pus instrumentele în cui (în ceea ce privește proiectul menționat) acum în jur de unsprezece ani. Așa că, nu mică ne-a fost mirarea când am auzit (via Ultimate Guitar) că artiștii plănuiesc să revină cu un album complet anul viitor. Chiar mai mult decât atât, prima melodie extrasă de pe disc, „Harridan”, poate fi ascultată mai jos.

Munca la noul album a început, se pare, cu intenția unei lansări prin 2012, apoi în 2015 și 2018. Despre materialul la care se lucra, trupa declară că au existat momente în care a și fost dat uitării.

„Ascultând cântecele pe care le-am terminat, era clar că nu semănau cu niciunul dintre eforturile depuse de noi înafara trupei,” spun artiștii. „ADN-ul combinat al oamenilor din spatele muzicii a însemnat că piesele create formau, fără doar și poate, evident, un disc Porcupine Tree”.

Albumul complet, intitulat „Closure / Continuation”, va apărea pe piață la data de 24 iunie. Ulterior, începând cu luna octombrie, muzicienii plănuiesc să plece într-un turneu european.

Foto: Facebook, Porcupine Tree