Rock News

Wolfgang Van Halen marchează 6 ani de la ultimul concert Van Halen

Pe 5 octombrie 2015, Van Halen a avut ultimul spectacol la Hollywood Bowl din Los Angeles, California.

Pentru a aniversa această ocazie, Wolfgang Van Halen - fiul lui Eddie Van Halen, nepotul lui Alex Van Halen și basistul formației - a împărtășit următorul mesaj pe Twitter, împreună cu fotografii din din acea seară:

„În urmă cu 6 ani, în seara asta, Van Halen a cântat la Hollywood Bowl. A fost ultimul spectacol pe care l-am făcut vreodată și a fost ultimul spectacol pe care l-am avut vreodată cu tata. Nu îl voi uita niciodată. "

Astăzi, pe 6 octombrie, se împlinește un an de la moartea lui Eddie Van Halen. Corpul chitaristului a fost incinerat la 22 de zile după ce a murit, iar cenușa a fost împrăștiată în Oceanul Pacific pe coasta Malibu, potrivit dorinței sale.

Ultimul album al Van Halen (și singurul disc cu Wolfgang în locul basistului original Michael Anthony), a fost lansat pe 7 februarie 2012. A debutat pe locul 2 în topul Billboard 200 și a vândut peste 400.000 de exemplare în SUA în primul său an de la lansare.

Alex Van Halen a fost recent văzut în public pentru prima dată de la moartea fratelui său.

În ceea ce-l privește pe unul dintre soliștii trupei, David Lee Roth, acesta și-a anunțat retragerea după rezidența de cinci spectacole în Las Vegas, Nevada.

Între timp, Wolfgang a lansat un nou proiect, Mammoth WVH, la începutul acestui an. Trupa a finalizat recent un turneu în care a cântat în deschiderea Guns N ’Roses.