Rock News

Wolfgang Van Halen refuză ideea de a interpreta numai coveruri Van Halen

„Nu sunt tatăl meu, sunt propria persoană, voi demonstra asta din ce în ce mai mult prin muzica pe care o creez,” spune el.

Wolfgang Van Halen nu numai că este un muzician talentat, ci este cunoscut și ca fiul unuia dintre cei mai buni muzicieni ai generației noastre. Chiar dacă deja și-a lansat albumul de debut sub numele „Mammoth WVH”, încă simte nevoia să facă o diferență între activitatea sa solo și muzica tatălui său.

După cum relatează Ultimate Guitar, Wolfgang a mărturisit pentru People că nu are de gând să apară pe scenă numai ca să interpreteze coveruri după Van Halen.

„E foarte eliberator să o pot lua pe calea asta acum în loc să fac ce s-ar aștepta toată lumea să fac – să ies și să interpretez numai coveruri după piese Van Halen,” declară artistul. „Nu cred că aș vrea să fac asta vreodată, vreau să fiu propria mea persoană, așa că sunt foarte entuziasmat să încep drumul ăsta,” continuă el.

Wolfgang crede cu tărie că tatăl său ar fi mândru de el – „era cel mai mare campion al meu, înafară de mama,” spune el. „Sunt o extensie a lui și sunt fericit că sunt aici și împărtășesc povești despre cine era și cum ar trebui să rămână în amintiri. Cred că este Mozart al generației noastre,” este declarația lui Van Halen.

Important pentru tânărul muzician este, totuși, să fie recunoscut pentru propria muncă. „Nu sunt tatăl meu, sunt propria persoană, voi demonstra asta din ce în ce mai mult prin muzica pe care o creez,” spune el.

Albumul de debut al lui Wolfgang Van Halen, „Mammoth WVH”, a apărut pe piață la începutul lunii trecute.