Rock News

Queen și David Bowie au înregistrat coveruri Cream în sesiunile "Under Pressure"

Un nou interviu cu Brian May și Roger Taylor dezvăluie că există alte înregistrări inedite realizate de David Bowie și Queen în timpul sesiunilor pentru inregistrarea "Under Pressure".

În vara anului 1981, Queen înregistra în Elveția. Bowie, pe atunci exilat din cauza impozitelor în aceasta țară, le-a facut o vizita, în timp ce căuta o nouă casa de discuri. Vizita sa s-a transformat într-un jam session în care Queen si David Bowie au cantat „tot felul de melodii vechi ... orice ne-a venit în cap”, a spus Roger Taylor. În cele din urmă, au facut impreuna "Under Pressure" - lansat în octombrie 1981 si devenit al doilea nr. 1 al Queen (după Bohemian Rhapsody) și al treilea al lui Bowie.

O nouă conversație cu Taylor și Brian May într-o ediție specială a Record Collector dedicată Queen dezvăluie că există înregistrări suplimentare din acele sesiuni, inclusiv coveruri ale melodiilor Cream.

„Dacă ne uităm in arhive, da, probabil că există lucruri”, spune Taylor. „Facem lucuri ciudate, cum ar fi coveruri vechi dupa Cream. Imi aduc aminte ca am facut dupa "NSU" și "I Feel Free" doar pentru a ne distra și apoi am decis: ‘Să scriem o melodie pentru noi”.

Interviul nu menționează dacă înregistrările vor fi publicate vreodată, în viitor.

Foto: Getty Images/ Guliver.