Rock News

Dave Grohl povestește despre teama inițială de a lansa material alături de Foo Fighters

Muzicianul mărturisește că, la momentul respectiv, îi era foarte teamă că va fi judecat - mai ales că Nirvana abia se destrămase.

Dave Grohl, fost toboșar pentru Nirvana și actual membru fondator al trupei Foo Fighters, susține că nu se gândește la cum l-ar fi perceput colegul Kurt Cobain dacă ar fi putut să îi observe evoluția muzicală. Însă atitudinea asta nu a fost prezentă dintotdeauna. Artistul a declarat pentru NME, într-un interviu preluat de Alternative Press, că oricum a păstrat proiectul Foo Fighters secret foarte mult timp până să îl pună pe picioare, din teama de a se expune.

„Timp de douăzeci și cinci de ani, a fost un lucru după care am fost judecat,” spune Grohl, referitor la cariera sa alături de Foo Fighters., „și, de la început, trebuie să realizezi că e periculos să te afli în situația aia. Nu poți crea sau judeca nimic după standardele altcuiva,” a motivat el lipsa îngrijorării legat de posibila părere a lui Cobain.

Unul dintre motivele pentru care Grohl a păstrat secretul despre Foo Fighters pentru o perioadă foarte lungă a fost, în ciuda a ceea ce spune acum, teama de a fi judecat. „Este vorba despre toate micile casete de demouri pe care le făcusem, pur și simplu mă simțeam inconfortabil împărtășindu-le pentru că erau ale mele. Mă simțeam în siguranță [...] ținându-le pentru mine, așa că unul dintre motivele pentru care am pus bazele trupei ăsteia a fost pentru a lăsa în urmă trecutul,” a continuat muzicianul.

Cel de-al zecelea și cel mai recent album semnat Foo Fighters, „Medicine At Midnight”, a apărut pe piață vinerea trecută. Discul a obținut 4/5 stele din partea publicației Rolling Stone, care a precizat că materialul este „mai luminos și mai optimist decât tot ce au făcut (n.r. muzicienii) vreodată”.

Foto: Instagram, Foo Fighters