Rock News

Joel Hoekstra (Whitesnake): Despre cum a ales titlul albumului său solo și influențele muzicale adoptate

Muzicianul susține că mereu a avut propria voce solo, însă recunoaște că proiectele în care se implică îi influențează stilul.

Joel Hoekstra se numără printre artiștii care și-au făcut de lucru în studio pe timp de pandemie, motiv pentru care urmează să ne aducă o grămadă de material nou luna asta. Artistul a pus cap la cap toate elementele pentru a crea un nou disc de studio – „Running Games” – pe care îl va lansa pe data de 12 februarie. Cu ocazia asta, muzicianul a vorbit cu cei de la My Global Mind, povestindu-i lui Robert Cavuoto cum a ales numele discului și despre influențele pe care le-a adoptat pe noile melodii.

Titlul noului său material nu a fost ales înainte ca muzica să prindă viață – treaba a fost invers. „Pentru albumul ăsta, nu am început cu o temă stabilită, cum am făcut cu «Dying to Live»,” spune Joel. „Albumul ăla a avut o temă încă de la început. Pentru discul ăsta, aveam deja toate piesele compuse și am simțit că au toate o temă comună de fugă sau evadare, așa că am ajuns să scriu piesa care dă titlul albumului ultima”. Scopul acesteia, spune Hoekstra, a fost să lege întregul disc.

Chitaristul susține că mereu a avut propria voce ca artist solo. Cu toate astea, nu neagă că oamenii cu care lucrează îl influențează. „Sunt influențat de oamenii alături de care lucrez și de situațiile în care muncesc, așa că sunt sigur că sunt influențat (n.r. de Trans-Siberian Orchestra) cumva”. Cavuoto aduce în discuție aici piesele „Cried Enough for You” și „How Do You”, iar despre prima, Hoekstra susține că sună puțin a „Children of the Sea”. „Faptul că linia melodică vocală urmează direcția riffului îi dau un vibe asemănător Black Sabbath, de asemenea. Și faptul că am cântat cu Vinny Apice contribuie la vibe,” spune artistul.

Albumul „Running Games” va apărea sub numele Joel Hoekstra’s 13, putând fi comandat în avans aici (via BackstageAxxess).

Foto: Instagram, Joel Hoekstra