Rock News

Arhivă: Albumul favorit al lui B. B. King de la The Rolling Stones

Într-un interviu din 2008 cu The Guardian, King a vorbit despre albume care l-au inspirat, l-au influențat sau i-au lăsat o impresie puternică. Unul dintre aceste discuri este „Beggars Banquet” - The Rolling Stones din 1968, pe care l-a citat drept „unul care a ajutat la dărâmarea prejudecăților oamenilor”.

King a spus: „Stones erau superstaruri. I-am sprijinit în turneu în 1969 și a putea să fac ceva impreuna cu ei a fost un dar din cer pentru mine. Probabil că nu a însemnat mare lucru pentru ei, dar a însemnat foarte mult pentru mine. Keith [Richards] canta mereu ceva și mă privea ca și cum ar spune: „Tu nu poți canta asta!” Mi-a plăcut să lucrez cu ei și aș lucra mâine cu ei dacă mi-ar permite”.

El a adăugat: „The Stones a deschis o mulțime de ochi - albi și negri - pentru că mulți oameni nu știau despre blues. Am vrut să se gândească la asta [la blues] ca la muzică în aceeasi masura în care am vrut să se gândească la noi ca la oameni. ”

După ce B.B. King s-a stins din viață pe 14 mai 2015, chitaristul Keith Richards i-a adus un omagiu spunând că King este „unul dintre mari. A fost unul dintre adevărații domni și îmi va fi foarte dor de el. Mereu m-am simțit foarte bine cu el când ne-am încrucișat drumurile".

Foto: Getty Images/ Guliver.