Rock News

Angus Young povestește despre cum compunea muzică alături de Malcolm

Chitaristul mărturisește pentru Guitar World că încă mai are „cutii întregi” de material la care a lucrat alături de fratele său.

Cu cel mai recent album semnat AC/DC abia apărut pe piață, și având în vedere succesul incredibil înregistrat de „Power Up”, nu este de mirare că membrii formației sunt la mare căutare pentru detalii despre muzica lor. Într-un interviu acordat pentru cei de la Guitar World, chitaristul Angus Young ne oferă câteva detalii despre procesul său de compoziție.

După cum ți-am mai scris, cel mai recent disc al formației australiene este considerat de artiști un omagiu adus lui Malcolm Young, iar Angus a mărturisit că fratele său a contribuit la multe dintre piesele incluse pe lista albumului. „Am multe idei la care am lucrat noi doi de-a lungul anilor,” declară Angus. „Chiar și când eram în studiouri și camere de înregistrări, existau mereu idei pe care le puneam pe hârtie. Este doar o chestie unde, noi doi împreună, mereu ne jucam și veneam cu idei noi. Încă de la început, a fost mereu o parte din noi,” continuă artistul. Young nu ezită să ne informeze și că mai are extrem de mult material la care a lucrat alături de fratele său – „cutii întregi”, spune el.

Întrebat cum preferă să compună – singur sau în compania cuiva –, Young recunoaște că a încercat ambele metode. „Îți vine o idee și dacă ai ceva de înregistrat, încerci să o reții. Și dacă nu ai un aparat de înregistrat, faci tot posibilul să memorezi. Dar Malcolm și cu mine ne întâlneam și era vorba de trecut prin idei și de ales materialul pe care îl consideram potrivit pentru AC/DC,” povestește Angus.

„Iar materialul pe care îl auziți este cel pe care l-am compus pentru AC/DC. Încercam să separăm ce aveam. Știi, puteam să avem o sută de chestii, iar din alea o sută, iată vreo douăzeci de idei bune, puternice, pentru AC/DC. Și le puneam deoparte,” a continuat muzicianul.

„Power Up” a ajuns la urechile fanilor pe data de 13 noiembrie, fiind deja certificat cu platină în Austria și Germania și cu aur în Australia, Franța, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii.

Foto: Facebook, AC/DC