Rock News

Keith Richards a revenit la treabă după aproape opt luni de pauză

Întrebat dacă a lucrat la ceva material nou, Richards a declarat că s-a tot jucat. „Fac asta oricum. De fapt, chiar mă simt un pic presat – scrie niște cântece, pentru numele lui Dumnezeu!” a declarat el.

Într-un interviu acordat de curând pentru un post radio și preluat de cei de la Ultimate Guitar, chitaristul Keith Richards a mărturisit că pandemia l-a afectat destul de tare – artistul povestește că „asta a fost cea mai îndelungată perioadă în care nu a făcut nimic”.

Muzicianul spune că nu a învățat să cânte la instrumente noi, însă a apucat să se distreze alături de Steve Jordan pentru câteva zile – după aproximativ opt luni.

Când a venit vorba despre activitatea creativă, Richards a mărturisit că a simțit ceva presiune să lucreze. „M-am tot jucat, bineînțeles,” spune artistul. „Fac asta oricum. De fapt, chiar mă simt un pic presat – scrie niște cântece, pentru numele lui Dumnezeu!” completează el.

Muzicianul a mai povestit și că s-a întâlnit cu Don Was cu o săptămâna înaintea interviului, analizând materialul existent pentru portofoliul The Rolling Stones. „De fapt, «Living in a Ghost Town» a fost extrasă dintr-un grup de melodii pe care le înregistraserăm,” a povestit el despre piesa lansată de trupă în aprilie. După spusele sale, mai există deja cel puțin cinci-șase melodii. „Și vorbeam și cu Mick Jagger acum câteva săptămâni, cred că încercăm să ne dăm seama cum și unde să ne întâlnim,” a completat el.

Cât despre muzica live, Richards abia așteaptă să poată plănui o revenire. „[…] Am ratat turneul de anul ăsta, iar noi, The Stones, nu am ratat niciodată vreo reprezentație. Așa că ne simțim obligați să reprogramăm concertele pe care le planificaserăm pentru anul ăsta și pe care nu le-am putut susține. Deci, cât de curând posibil”.

Foto: Instagram, Keith Richards, J. Bouquet