Rock News

Corey Taylor: Iată de ce a decis artistul să lanseze un album solo fix acum

Abia după două decenii de experiență muzicală, Taylor a decis că a venit momentul să își lanseze propriul material.

După cum probabil știi deja, solistul Corey Taylor urmează să lanseze primul său album solo, „CMFT”, vinerea asta. Într-un interviu acordat pentru publicația online NME, muzicianul a explicat de ce momentul ăsta a venit abia după douăzeci de ani de carieră muzicală și cât de vechi sunt unele piese incluse pe material.

„Este unul din lucrurile pe care ameninț să le fac de multă vreme,” a declarat Taylor despre noul său disc. „De vreo zece ani. A fost ceva ce am tot amânat. Dar primeam întrebări despre asta foarte des din partea fanilor, a jurnaliștilor și a altora așa că m-am gândit «La naiba, poate  avenit momentul». Acumulasem toate piesele astea de-a lungul anilor, care nu se potriveau nici pentru Slipknot și nici pentru Stone Sour, iar dacă le pui împreună, se creează un album extrem de personal care reflectă cine sunt eu din punct de vedere muzical,” a continuat el.

Cât despre vechimea pieselor, aceasta este destul de șocantă – după spusele lui Taylor, unele dintre melodii au fost scrise când artistul era încă în liceu, acum vreo douăzeci de ani. „Prima piesă de pe album (n.r. «HWY 666») a început să prindă viață într-un caiet pe care îl aveam în clasa a zecea,” a spus muzicianul. „Când am găsit caietul ăla, acum câțiva ani, am decis să adun și să finalizez ce aveam”. Două alte exemple de piese vechi sunt „Kansas” și „Samantha’s Gone”, însă Taylor mărturisește că încă mai compunea melodii și acum opt luni.

Până acum, am avut oportunitatea să ascultăm patru cântece extrase de pe inițiativa solo a lui Corey: „CMFT Must Be Stopped”, „Black Eyes Blue”, „HWY 666” și „Culture Head”.

Foto: Instagram, Corey Taylor