Rock News

Phil Campbell (Motörhead): Despre coverurile făcute de Metallica și lumea post-pandemie

„Toată lumea va avea zâmbete imense pe față, mosh pit-urile se vor dubla în mărime,” declară Campbell pentru Ultimate Guitar despre perioada în care nu ne vom mai teme de noul coronavirus.

Într-un interviu acordat pentru cei de la Ultimate Guitar, Phil Campbell, fostul chitarist al Motörhead, a discutat despre influența pe care trupa sa a avut-o asupra Metallica (dovada fiind cele patru coveruri incluse pe albumul lor din 1998), dar și despre ce va aduce sfârșitul pandemiei, oricând ar fi acesta.

„Nu am nici cea mai vagă idee cum le-a venit ideea,” spune Campbell despre cele patru melodii semnate Motörhead incuse pe albumul „Garage Inc.” al Metallica („Overkill”, „Damage Case”, „Stone Dead Forever”, „Too Late Too Late”). „Au sunat bine. Mi-aș dori să fi făcut un cover și după ceva scris de mine. A fost promovare foarte eficientă pentru Motörhead. Metallica au fost influențați, în special, de muzica de la începuturile Motörhead și au înregistrat, pur și simplu, ce au vrut”. Muzicianul oferă reporterului un sfat de aur și încheie subiectul: „Nu am idee cum s-a întâmplat, mai bine îi întrebați pe cei de la Metallica asta”.

Cât despre revenirea la normal, Campbell spune că, oricând s-ar întâmpla asta, va fi o ocazie cu care vom simți extazul momentului. „Toată lumea va avea zâmbete imense pe față, mosh pit-urile se vor dubla în mărime. Va fi ca și când s-ar fi terminat războiul și a venit ziua victoriei pentru toată lumea,” intuiește muzicianul.

Formația creată de artist în 2015, Phil Campbell and the Bastard Sons, urmează să lanseze, pe 13 noiembrie, cel de-al doilea album de studio, „We're the Bastards”. Prima piesă extrasă de pe disc, „Son Of A Gun”, poate fi ascultată mai jos.