Rock News

Jay Jay French (Twisted Sister): Despre impactul curentului grunge și Nirvana

Muzicianul mărturisește că evoluțiile din lumea muzicii, de la vremea respectivă, l-au speriat, completând și că nu îi respecta deloc pe actorii scenei grunge.

Jay Jay French, chitaristul care a ajuns cunoscut pe scena metal datorită apartenenței la formația Twisted Sister, și-a expus sentimentele despre curentul grunge într-o conversație cu Daniel Sarkissian, preluată de publicația Ultimate Guitar. Muzicianul a mărturisit că a perceput Nirvana și întregul fenomen cauzat de trupele similare ca pe o amenințare.

„Deci, pe scurt, mi-au distrus relevanța în industrie,” spune artistul. „Mi-au tras o sperietură zdravănă”. Jay Jay afirmă că scopul existenței le-a fost pus sub semnul întrebării – impactul a fost năucitor. Conform unei discuții purtate ls vremea respectivă cu o persoană de la MTV, alegerea a fost făcută între „Man In The Box” (Alice In Chains) și un single hair metal (stil muzical foarte popular la vremea respectivă) de la Thunder, iar decizia luată în favoarea celor de la Alice In Chains a deschis multe uși.

French este, de asemenea, nemulțumit de numele pe care stilul interpretat de el l-a primit (hair metal) – deoarece i se pare un termen peiorativ – mai ales că multe formații de hair metal au lansat piese care sunt considerate, acum, hituri de rock clasic.

Cu toate acestea, artistul declară că dezgustul său față de Nirvana și Kurt Cobain au dispărut de-a lungul anilor. „Îl consider pe Kurt Cobain un compozitor și un solist extraordinar – și își merită renumele,” spune el.

Foto: Facebook, Jay Jay French