Rock News

Matt Heafy (Trivium) îi încurajează pe muzicieni să nu amâne lansările din cauza pandemiei

Artistul susține că nu vânzările sunt aspectul cel mai important în perioada asta, ci abilitatea de a fi alături de fani și de a-i ajuta să depășească momentele grele prin intermediiul muzicii.

De la Steve Howe și până la Lamb Of God, mulți artiști au decis că amânarea lansării albumelor la care lucrau era o necesitate. Cu toate acestea, există și muzicieni care nu au considerat că pandemia este un motiv întemeiat pentru a-ți dezamăgi fanii, iar în acest grup, alături de Evanescence, se află și Trivium.

Într-un interviu acordat pentru Kaaos TV și preluat de Ultimate Guitar, solistul Matt Heafy a explicat decizia trupei sale de a respecta planul inițial pentru discul „What The Dead Men Say”, apărut pe piață mai devreme luna asta.

Evident, după cum recunoaște și artistul, situația globală curentă, influențată de pandemia de COVID-19, ar puterea de a afecta vânzările. Chiar și așa, susține Heafy, nu asta este ceea ce contează. „Important este, acum, să le oferim oamenilor un mod de a se detașa, să le oferim oamenilor o cale de evadare, să le oferim oamenilor ceva ce să poată anticipa și de care să se poată bucura în perioada asta de incertitudine incredibilă, așa că eu consider că este responsabilitatea muzicienilor să permită muzicii să continue să iasă la lumină”.

O soluție propusă de cântăreț pentru problema vânzărilor este mai mult decât simplă – Matt nu ezită să declare că oricum se poate face streaming, iar când căile de transport se vor redeschide, fanilor li se poate atrage atenția din nou asupra materialului în cazul în care îl vor în format fizic.

Acest al nouălea disc de studio semnat Trivium a apărut pe piață vinerea trecută.

Foto: Facebook, TriviumJake Owens