Rock News

Basistul Dave Farrell declară că Linkin Park lucrează la material nou

Artistul povestește că trupa a început să compună înainte de a intra în carantină. Din motive evidente, treaba a cam stagnat, dar muzicienii încă mai țin legătura.

După o perioadă de inactivitate de aproape trei ani, Linkin Park sunt pe cale să revină în lumea muzicii, după cum anunță Heavy Consequence. Într-un interviu preluat de publicație din emisiunea online „Dan Really Likes Wine”, basistul Dave Farrell, cunoscut sub numele de scenă „Phoenix”, a declarat că membrii trupei lucrează la material nou. Muzicianul povestește că activitatea a început înaintea pandemiei, aceasta obligându-i pe americani să se rezume la conversații online.

„[...] Cu trupa, am început să scriem și toate cele înainte ca (n.r. pandemia) asta să înceapă,” a declarat Phoenix. „Așa că acum ne întâlnim neoficial pe Zoom să luăm prânzul împreună și să ne salutăm. Dar nu ne putem întâlni să compunem împreună și toată partea aia. Așa că lucrăm acasă un pic, lucrăm la idei,” a dezvăluit el.

Pauza muzicală în care a intrat formația s-a datorat morții premature a solistului Chester Bennington. Muzicianul s-a sinucis în iulie 2017, lăsând în urma sa nenumărate piese care au atins inimile fanilor, dar și familia sa – cea oficială și cea neoficială. Concertul organizat în onoarea sa, „Linkin Park și prietenii celebrează viața în onoarea lui Chester Bennington”, poate fi, încă, vizionat online în totalitate.

Grey Daze, prima formație a lui Chester, urmează să lanseze discul la care muzicianul a colaborat înainte de a se sinucide, „Amends”, pe 26 iunie, apariția fiind amânată din cauza pandemiei. Albumul ar fi trebuit să apară la data de 10 aprilie. Cu toate astea, putem asculta măcar câteva dintre melodiile incluse pe material:  „Sometimes”, What's In The Eye” și „Sickness”.

Foto: Facebook, Linkin Park