Rock News

Joey Belladonna povestește cum și-a început colaborarea cu membrii Anthrax

Muzicianul ne spune cum a fost primit în trupă și cum s-a adaptat pieselor pe care le-a primit la momentul respectiv, explicând câte ceva și despre stilul său propriu.

Într-un interviu acordat recent pentru The Eddie Trunk Podcast și preluat de cei de la Ultimate Guitar, solistul Joey Belladonna a vorbit despre perioada de început a colaborării cu membrii Anthrax. Muzicianul a devenit membru oficial al trupei în 1984, luându-i locul lui Neil Turbin, iar experiența inițială, spune el, l-a umplut de incertitudine.

Chiar înainte de a începe să cânte alături de trupă, muzicianul a mers în vizită la locuința artiștilor, primind o listă de piese de interpretat plină cu melodii de pe albumul de debut „Fistful of Metal”. „A trebuit să asimilez asta. Nu mi-am dat seama la început, adică m-am prins, dar în același timp – nu știam unde mă încadram și ce să fac cu asta… Nu voiam să fiu asta, dar îmi plăcea muzica. Doar că nu voiam să cânt în stilul ăla”. Din momentul ăla, Joey spune că a încercat să îți găsească drumul, chiar dacă nu putea spune că avea vreun stil când a început.

Partea cea mai bună în toată experiența asta? Nimeni nu a încercat să îl convingă pe solist să se schimbe, mai ales că oamenii nu prea știau la ce să se aștepte de la el. „Cântam ceva a capella, ceva material Journey pe care nimeni nu l-ar fi interpretat la momentul ăla,” spune muzicianul.

Cel mai recent album al americanilor de la Anthrax, „For All Kings”, a apărut pe piață la începutul lui 2016, ajungând pe cea de-a noua poziție a clasamentului Billboard 200.

Foto: Facebook, Joey Belladonna