Rock News

Zoltan Bathory (Five Finger Death Punch) vorbește despre primul său contact cu muzica heavy metal

Muzicianul povestește câte ceva și despre turneul alături de Megadeth și copilăria sa în Ungaria comunistă.

Într-un interviu acordat pentru publicația Kerrang!, chitaristul Five Finger Death Punch, Zoltan Bathory, a povestit câte ceva despre turneul pe care trupa l-a terminat alături de Megadeth, despre copilăria sa, dar și despre primul lui contact cu lumea muzicii.

Toată treaba cu turneul, spune muzicianul, i se pare de pe altă lume. „Megadeth a fost una dintre trupele mele preferate când eram mai mic. Aveam posterele lor pe pereți, așa că a fost o nebunie să plec la drum cu ei. Am descoperit și mă ocup și de managementul celor de la Bad Wolves, așa că a fost super să îi avem și pe ei alături de noi”.

Începuturile sale muzicale sunt cel puțin interesante, în Ungaria comunistă. „Ca adolescent, a început să îmi placă punk-ul britanic. Ascultam o grămadă de chestii nebunești, precum Cockney Rejects, UK Subs, GBH și The Exploited. Primul meu contact cu metalul a fost Iron Maiden”. Pentru muzician, heavy metalul a devenit un fel de rebeliune, mai ales că Guvernul era împotriva genului. „Trupele din generația dinaintea alei mele trebuiau să își trimită toate versurile către Guvern dacă voiau să aibă voie să cânte. Generația mea voia să ardă totul din temelii. Asta era muzica perfectă”.

Prima sa chitară a fost un proiect – baza cumpărată la mâna a doua și reparată de el a ajuns cumva într-o formă care să poată fi folosită.

Five Finger Death Punch au revenit cu cel de-al optulea album de studio, „F8”, la sfârșitul lunii trecute. Cu Zoltan Bathory am avut și noi ocazia să purtăm o discuție în februarie, înaintea concertului susținut în Sofia, Bulgaria. Iată ce a ieșit.

Foto: Facebook, Rock FM