Rock News

Top 5 muzicieni care au făcut parte din numeroase formații de succes

Cu ajutorul Loudwire, îți aducem un mini-clasament al unor muzicieni care nu au fost fideli unei singure formații, ci au reușit să ajungă în lumina reflectoarelor ca membrii ai mai multor colective.

După cum ne amintesc cei de la Loudwire, unii dintre rockerii noștri preferați au avut succes în mai multe grupuri – uneori concomitent, precum Corey Taylor, alteori consecutiv, dacă ne gândim la Joan Jett. Mai jos, găsești un scurt clasament al unora dintre muzicienii de succes care s-au descurcat și încă se descurcă admirabil la multi-tasking.

Corey Taylor

Solistul american are una dintre cele mai versatile voci pe care le-am întâlnit, așa că nu este de mirare că după ce și-a început călătoria alături de Stone Sour, din 1992 până în 1997 (reunit în 2000), a simțit nevoia să abordeze un proiect care să îl stimuleze. Slipknot a luat naștere în 1995, însă, de atunci, au avut loc numeroase schimbări de componență.

Ambele formații sunt acum active – Slipknot tocmai a lansat în august discul „We Are Not Your Kind”, iar Stone Sour a revenit în 2017 cu albumul „Hydrograd”, pentru care băieții au și susținut un concert de promovare în București.

De curând, Taylor a declarat pentru emisiunea „Trunk Nation” că pune la cale și un album solo.

Matt Sorum

Sorum se poate mândri că a fost toboșar pentru patru dintre cele mai tari formații din lumea rockului, iar printre ele se numără și legendarii Guns N' Roses (1990-1997), cea mai impresionantă reușită a toboșarului, în opinia noastră.

Alte trei grupuri fenomenale care s-au bucurat de aportul lui Matt sunt The Cult, Velvet Revolver (împreună cu chitaristul Slash, basistul Duff McKagan, chitaristul Dave Kushner și regretatul solist Scott Weiland) și Deadland Ritual (alături de basistul Geezer Butler, chitaristul Steve Stevens, și solistul Franky Perez).

Pentru câțiva ani, mai exact între 2015 și 2017, muzicianul li s-a alăturat și superstarurilor de la Hollywood Vampires în turneu.

Maynard James Keenan

Unul dintre cei mai excentrici soliști din lumea metal, Maynard James Keenan, a urcat treptele către succes cu nu mai puțin de 3 „formații” – Tool (1990), A Perfect Circle (1999) și Puscifer (un pseudonim pentru proiectele sale solo, bazele trupei ai cărei membri fluctuează constant fiind puse în 1995).

Artistul are câteva colaborări la palmares și cu formații precum Rage Against the Machine, Deftones și Alice in Chains.

„Eat The Elephant”, cel mai recent disc semnat A Perfect Circle, a apărut pe piață în 2018, iar „Fear Inoculum”, albumul lansat de Tool pe 30 august, a fost împărtășit cu fanii după o pauză de 13 ani.

Tom Morello

Despre chitaristul Tom Morello putem spune multe și mărunte – că este prieten la cataramă cu membrii Tool, că l-a susținut în turneu pe Bruce Springsteen în 2013, pe teritoriu australian etc.

Însă, noi alegem să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat – muzicianul a elevat sunetul a numeroase formații de-a lungul carierei sale. Printre ele se numără Rage Against the Machine (fondată în 1991 și activă până în 2011, cu o pauză între 2000-2007), Audioslave (alături de regretatul Chris Cornell), Prophets of Rage (formată în 2016 de foști membri ai Rage Against The Machine împreună cu rapperii Chuck D și B-Real), artistul oupându-se între timp și de cariera sa solo.

Joan Jett

Joan Jett este cunoscută pentru rolul pe care l-a jucat pe scena muzicii rock, la început alături de trupa The Runaways, între 1975 și 1979, creând apoi formația Joan Jett & the BlackheartsThe Runaways au lansat patru albume de pe care au rezultat hituri precum „Cherry Bomb” și „Queens of Noise”, fetele despărțindu-se atunci când a fost clar că nu pot cădea de acord asupra stilurilor abordate. Despre prima formație a solistei a apărut deja un film biografic, în 2010, care poartă chiar numele grupului.

Imediat după dizolvarea The RunawaysJett și-a format propria trupă, pe care a numit-o Joan Jett & the Blackhearts. Trupa rezistă încă din 1979, având la activ 14 albume de studio.

În 2015, Joan Jett și-a ocupat locul de drept în Rock And Roll Hall Of Fame, iar în 2018 a apărut filmul biografic „Bad Reputation”, ilustrând parcursul artistei.

Aceștia sunt numai câțiva dintre muzicienii care am simțit că merită incluși în topul nostru. Tu pe cine ai fi adăugat în listă?

Foto: Facebook