Rock News

Tool: Basistul Justin Chancellor declară că procesul de compoziție pentru „Fear Inoculum” a fost extrem de frustrant

Totuși, membrii trupei sunt conștienți de situația favorabilă în care se află, așa că vor lupta mereu pentru a continua, spune artistul.

„Am avut momente în care a trebuit să ne retragem un pic și să luăm o pauză, să ne depărtăm unul de celălalt, apoi să ne gândim bine dacă vom termina vreodată albumul ăsta,” declară basistul Tool, Justin Chancellor, pentru publicația online Tone Deaf.

După spusele sale, totuși, membrii trupei sunt conștienți de norocul pe care îl au și de situația extrem de favorabilă în care se află. „Cred că toți prețuim ceea ce avem și vom reveni mereu la asta, vom încerca mereu să ne menținem,” continuă el.

Toboșarul Danny Carey adaugă un comentariu menit să clarifice un pic situația – „Toți avem câte  o perspectivă diferită, dar ăsta este exact elementul care definește trupa. Ne suportăm unul pe celălalt, facem sacrificii unul pentru celălalt, dar toate astea ne aduc recompense imense la sfârșit”.

Artistul oferă și o caracterizare succintă, prin comparație, a chitaristului Adam Jones și a solistului Maynard James Keenan – primul vrea să încerce tot ce se poate, pe când cel din urmă refuză să lucreze extensiv la ceva, considerând produsul ca fiind gata din prima.  

Discul „Fear Inoculum” va apărea pe piață la sfârșitul lunii, pe data de 30. Între formatul fizic și cel digital există o diferență semnificativă – cel fizic va conține doar șapte melodii, pe cel digital adăugându-se alte trei.

Băieții au lansat deja trei cântece de pe disc: două live – „Invincible” și „Descending”, și una în varianta de studio – „Fear Inoculum”.

Iată lista completă a cântecelor de pe disc, în ambele formate:

Format fizic:

  1. Fear Inoculum
  2. Pneuma
  3. Invincible
  4. Descending
  5. Culling Voices
  6. Chocolate Chip Trip
  7. 7empest

Format digital:

  1. Fear Inoculum
  2. Pneuma
  3. Litanie Contre La Peur
  4. Invincible
  5. Legion Inoculant
  6. Descending
  7. Culling Voices
  8. Chocolate Chip Trip
  9. 7empest
  10. Mockingbeat

Foto: Metalinjection