Rock News

„Fear Inoculum”, noul album Tool, va avea mai mult de 80 de minute

Pregătește-te să afli detalii „suculente” despre noul album Tool direct de la sursă.

Chitaristul Adam Jones a vorbit cu cei de la Guitar World despre „Fear Inoculum”, discul Tool ce va apărea la sfârșitul lunii, și ne-a relatat informații prețioase.

Numărul în jurul căruia a fost construit întregul concept este șapte – cele șapte melodii sunt scrise în șeptimi. Percuționistul s-a sincronizat perfect cu basistul Justin Chancellor în privința asta, chiar fără să plănuiască în avans, iar solistul Maynard James Keenan a participat și el la firul narativ orientat în jurul cifre magice, la fel ca și artistul vizual Alex Grey.

Deși numărul de melodii pare unul mic comparativ cu albumele mainstream, Jones ne informează că piesele însumează 85 de minute de muzică ce ne va unge pe suflet.

Anunțul datei de lansare a discului „Fear Inoculum” a fost făcut în timpul concertului susținut de Tool în Birmingham, Alabama, unde băieții au afișat informația într-un font gigantic pe ecranul din spatele scenei.

De pe noul material, am avut ocazia să auzim deja două melodii – „Descending” și „Invincible” – pe care le poți asculta mai jos.

Cel mai recent album al americanilor, „10,000 Days”, a apărut pe piață în 2006.

Foto: Metal Injection