Rock News

Manowar i-au dat în judecată pe organizatorii festivalului Hellfest

După spusele muzicienilor, anularea apariției din cadrul festivalului Hellfest nu a fost decizia lor și sunt pregătiți să își demonstreze nevinovăția.

Basistul Joey DeMaio a declarat în timpul spectacolului pe care formația sa îl susținea în capitala Turciei, Istanbul, că Manowar i-au chemat în instanță pe organizatorii festvalului Hellfest. Apariția americanilor pe scena festivalului din Clisson, Franța, a fost anulată cu doar câteva ore înainte de începere, însă nu știm a cui a fost vina.

Lucrurile stau cam așa – Manowar dau vina pe organizatori, iar organizatorii susțin că Manowar nu au mai vrut să apară pe scenă.

„Când oamenii spun că Manowar a plecat în loc să susțină un concert sau că nu am cântat din vreun motiv stupid, înseamnă că nu gândesc cum trebuie,” declară basistul. 

„Am semnat un contract cu sânge în 1983,” continuă, dramatic, DeMaio, „iar motivul pentru care am făcut asta este că voiam ca lumea să știe că Manowar este o trupă care nu își va bate joc de fani și care nu va cânta muzică nasoală sau care nu va forța fanii să suporte sunet, lumini sau echipament de proastă calitate. Asta e relitatea”.

„Deşi erau prezenţi la faţa locului, echipele şi membrii formaţiei Manowar au decis să plece,” este poziția oficială a organizatorilor. Aceștia completează că spectacolul a fost anulat „din motive independente de voința lor”, precizând că le pare rău pentru fanii prezenți la Hellfest.

Sabaton au salvat situația. Suedezii le-au ținut locul muzicienilor de la Manowar, deși solistul Joakim Brodén nu a putut să cânte mai mult de trei piese din cauza unui concert solicitant susținut chiar în noaptea precedentă, la Knotfest meets Hellfest 2019. Rolul său a fost preluat de chitariștii Tommy Johansson și Chris Rörland, în timp ce Brodén a petrecut alături de prieteni pe scenă.

Foto: Facebook