Rock News

Godsmack: Sully Erna și Tony Rombola vorbesc despre evoluția trupei de-a lungul anilor

„Am învățat că trec prin aceleași lucruri de fiecare dată când ne hotărâm să creăm un album,” spune solistul. Iată la ce se referă.

Solistul Godsmack, Sully Erna, alături de percuționistul Shannon Larkin, a acordat un interviu pentru publicația Linea Rock înainte de concertul susținut de formație în Milano. Artiștii au discutat despre schimbările prin care a trecut Godsmack de-a lungul timpului și despre procesul de compoziție pe care îl preferă atunci când se apucă de un album nou.

„După 20 de ani, putem spune că ne-am schimbat,” declară Shannon. „Spiritul nostru este mai bun acum că ne-am maturizat. Am înaintat în vârstă, ne-am format familii, avem copii. Nu mai suntem tineri nervoși. Încercăm să ne maturizăm și pe plan profesional, și pe plan personal. Spre exemplu, eu și Tony (Rombola) nu mai bem. Sully nu a avut niciodată probleme cu băutura, ca mine, dar beam mult cu toții. Nici el nu mai bea atâta. Acum înțelegem ce avem și prețuim lucrurile astea, sunt speciale”.

Cât despre metoda de compoziție, Sully spune că procesul începe mereu la fel:

„Am învățat că trec prin aceleași lucruri de fiecare dată când ne hotărâm să creăm un album. Întâi mă panichez. Simt că nu am nicio idee. Am senzația că nu pot compune nicio melodie, sunt blocat. Nu știu în ce direcție să o apuc. Cu toate astea, odată ce mă înconjor de muzică, se întâmplă magia. Am fost binecuvântați de-a lungul anilor să găsim material care, credem noi, este incredibil, material care ne-a ajutat să creștem ca trupă, muzical și individual, material care m-a ajutat să trec peste unele dintre cele mai întunecate perioade din viața mea”.

Interviul complet cu cei doi artiști îl poți asculta mai jos.

Cel mai recent disc al americanilor, „When Legends Rise”, a apărut pe piață în aprilie 2018, iar lansarea a coincis cu aniversarea de 20 de ani de la apariția LP-ului de debut al formației. Cel de-al șaptelea album a fost produs de Erik Ron, care a mai colaborat cu Panic! At The Disco și Saosin.

Godsmack revin la București pe 31 martie și 1 aprilie, la Arenele Romane din București.

Foto: Facebook