Rock News

Keith Richards, despre viața în turneu și stadiul noului album Rolling Stones

Vorbind cu revista Rolling Stone, Richards a dezvăluit că Stones sunt acum pregătiti să se întoarcă în studio timp de o săptămână înainte de a începe primul lor turneu în SUA din ultimii cinci ani.

El a spus că și-a petrecut perioada de vacanță evaluând materialul pe care l-au scris deja.

Chitaristul Ronnie Wood sugerase anterior că lucrul la album a fost oprit, pentru ca Richards și solistul Mick Jagger "să se asigure că melodiile erau foarte bune".

Întrebat despre turneul viitor al trupei și despre cum se simte a cânta live după atâția ani, Richards a spus că nu este deloc obosit de viața de turneu. 

"Vreau să spun, hei, cât de rău poate fi?". Te trezeșți și faci ceea ce-ti place și, din fericire, asta fac și milioane de alți oameni. Nu este ceva la care să strâmbi din nas, știi tu".

Extensie a „No Filter”, turneul american va avea loc între 20 aprilie (Florida) şi 25 iunie (Chicago). 

Keith Richards, legendarul chitarist al trupei Rolling Stones, celebru și pentru extravaganțele sale extramuzicale, a tinut prima pagina a publicatiilor in decembrie, atunci cand a anuntat că s-a (cam) lăsat de băutură pentru că ”s-a săturat de ea”. Declaratia a fost facuta tot pentru Rolling Stone:

”A trecut deja vreun an. Am tăiat-o de pe listă. Mă săturasem”, a declarat el.

În vârstă de 74 de ani, Richards, care în trecut dezvăluia că băuturile sale preferate sunt Jack Daniels și vodca, spune acum că mai bea câte o bere sau un pahar de vin, dar doar ocazional.

”Era timpul să renunț. Cum am renunțat și la celelalte chestii”, a declarat el, făcând referire la dependența din trecut la cocaină, heroină și alte droguri grele.

Foto: Getty Images/ Guliver.