Rock News

David Ellefson vorbește despre noul LP semnat Altitudes & Attitude, „Get It Out”

Hai să vezi cum caracterizează basistul Megadeth albumul proiectului său muzical secundar.

Basistul David Ellefson (Megadeth) a acordat un interviu pentru PureGrainRadio în care a vorbit despre cel mai recent album lansat de Altitudes & Attitude, formația căreia i-a pus bazele alături de basistul Frank Bello (Anthrax). „Get It Out”, primul LP al grupului muzical, a apărut pe piață acum un pic mai mult de o săptămână, pe 18 ianuarie, prin intermediul casei de discuri Megaforce.

Despre direcția muzicală a discului, Ellefson spune că este „rock clasic modern”. „Poți distinge foarte ușor influențele noastre pe material, însă, cu siguranță sună modern. Nu încape îndoială că nu suntem un grup de thrash metal, există elemente care aduc a Joe JacksonThe Clash, Ramones – diverse influențe pe care eu și Frank le păstram în suflet, de asta se și cheamă Get It Out,” a continuat David.

Altitudes & Attitude au petrecut o mare parte a anului 2016 într-un studio din California, înregistrând albumul care îi urmează EP-ului cu același nume ca al formației, din 2014. Producătorul Jay Ruston (AnthraxSteel PantherStone Sour) a colaborat din nou cu basiștii pentru proiectul ăsta, împreună cu toboșarul Jeff Friedl (A Perfect CircleAshes Divide). 

La disc au contribuit și alte nume mari ale scenei rock/metal, precum Ace Frehley (KISS), Gus G. (Ozzy OsbourneFirewind), Nita Strauss (Alice Cooper), Christian Martucci (Stone Sour) și Satchel (Steel Panther).

Foto: Facebook