Rock News

In Flames - Anders Fridén și Björn Gelotte vorbesc despre experiența de a împărți scena cu Deep Purple

Iată cum se simt cei doi cântând în deschiderea unei formații pe care o ascultă de o viață întreagă.

Doi dintre membrii formației In Flames, solistul Anders Fridén și chitaristul Björn Gelotte, au acordat un interviu pentru Etic’s Live, înaintea concertului pe care l-au susținut pe 9 noiembrie în Monterrey, Mexico. Suedezii au cântat în deschidere pentru Deep Purple, care se află în turneul „The Long Goodbye”.

Cei doi artiști au discutat, printre altele, despre diferitele stiluri pe care le integrează în muzica lor și despre experiența de a împărți scena cu legendarii Deep Purple.

„Eu văd asta ca pe o evoluție naturală,” spune Anders despre stilurile muzicale pe care le abordează. „Nu sunt foarte multe riffuri pe care le poți crea. Este vorba de schimbarea ordinii notelor, majoritatea combinațiilor au fost făcute deja, trebuie să te inspiri din mai multe locuri și să transformi produsul în ceva care să îți aparțină”.

Cât despre faptul că băieții au ocazia să deschidă spectacole pentru Deep Purple, Fridén declară că formația este extrem de onorată. „Este o formație legendară pe care o admirăm,” spune el. „Cred că există mai multe similarități între muzica noastră și a lor decât realizează publicul”.

Björn își susține colegul de trupă în această viziune. „Sunt de acord. Este o formație legendară,” declară chitaristul. „Este o trupă pe care am ascultat-o toată viața; probabil prima pe care am ascultat-o, așa că sunt uimit că am ocazia să împart audiența și scena cu ei. Procesul nostru de compoziție este inspirat de trecutul nostru, iar aceasta este una din formațiile care ne-a schimbat,” a continuat el.

Foto: Facebook