Rock News

Phil Demmel și Dave McClain părăsesc Machine Head

Solistul Rob Flynn explică întreaga situație într-un clip live postat pe pagina de Facebook a formației.

Machine Head își va schimba componența imediat după încheierea turneului nord-american planificat deja. Dintre cei patru membri, se pare că doi au decis să părăsească trupa, respectiv Phil Demmel (chitară) și Dave McClain (tobe), iar Jared MacEachern (chitară-bas) nu este încă sigur dacă va rămâne alături de Robb Flynn (chitară, voce).

Aceste vești ne-au fost aduse de solistul formației, într-un clip live de zece minute postat pe pagina oficială de Facebook a Machine Head. Turneul, după spusele sale, nu va fi anulat, ci va fi tratat ca un omagiu adus muzicii create în această „eră” a trupei.

„Ne-am îndepărtat ca oameni, dar și din punct de vedere muzical,” motivează Flynn decizia celor doi membri care au hotărât să urmeze o cale separată. „Am încercat prea tare să controlez trupa, am devenit sufocant”. Fiind singurul membru care știm cu certitudine că a rămas în trupă la momentul actual, solistul spune că nu le poartă pică celorlalți pentru decizia luată, însă nu rămâne nemișcat de ceea ce s-a întâmplat. „Am plâns foarte mult, simțeam că m-a călcat un camion,” spune el.

Turneul final al trupei în această componență va începe pe 4 octombrie și se va desfășura până pe 24 noiembrie.

Foto: Facebook