Rock News

Guns N’ Roses depășește recordul de prezență la un concert metal/hard rock

Recordul era deținut până acum de Metallica, fiind depășit de GNR cu aproximativ 1.200 de persoane.

Conform publicației IQ, Guns N’ Roses au depășit recordul de prezență a publicului la un concert metal/hard rock, acesta fiind deținut până acum de Metallica (64.289 comparativ cu 63.036). Acest record a fost re-stabilit de GNR cu ocazia celui mai recent concert din cadrul turneului „Not In This Lifetime”, susținut în Gothenburg, Suedia, pe stadionul Ullevi. La sfârșitul articolului, ți-am lăsat și o înregistrare de la concertul ăsta, a piesei „November Rain”.

Billboard sunt cei care ne informează că turneul Guns N' Roses „Not In This Lifetime” este al patrulea cel mai profitabil din toate timpurile. Turneul început în 2016 a ajuns la o cifră impresionantă de vânzări, de 475 de milioane de dolari, odată cu ultimul spectacol susținut de trupă în anul 2017. Numărul de bilete vândute s-ar putea să te surprindă și el: 2.679.962 bucăți numai în 2017.

„Not In This Lifetime” a depășit turneul lui Roger Waters„The Wall Live”, care a câștigat 459 de milioane de dolari din 2010 și până în 2013. U2 este cap de listă cu 736 de milioane pentru „360°”, urmat de Rolling Stones cu „A Bigger Bang” (558 milioane de dolari). Coldplay ocupă al treilea loc, cu turneul „A Head Full Of Dreams”, care a obținut venituri în valoare de 532 de milioane de dolari.

Lineupul pentru concertele susținute este în felul următor: Slash (chitară), Duff McKagan (bass) și Axl Rose (vocal) împreună cu chitaristul Richard Fortus, toboșarul Fank Ferrer, keyboardistul Dizzy Reed și noul keyboardist Melissa Reese.

Deși nu se aude nicio veste despre lansarea de material nou marca GNR, Axl Rose plănuiește o colaborare îndelungată cu chitaristul AC/DCAngus Young, alături de care va lansa un album.

Foto: Facebook