Rock News

Au apărut primele imagini cu statuia de bronz ce îl înfățișează pe Chris Cornell

Iată unde va fi plasată și cine o deține.

O statuie îi va fi dedicată regretatului artist Chris Cornell în orașul său natal, Seattle, inaugurarea căreia va avea loc pe 29 august. Statuia de bronz în mărime naturală a fost creată de sculptorul Nick Marra, la cererea văduvei lui Chris, Vicky Cornell, și donată Muzeului Pop Culture din Seattle.

Pe 18 mai s-a împlinit un an de la moartea lui Chris Cornell, iar Machine Head și Alice In Chains au simțit nevoia să onoreze cumva amintirea legendei rock. Ca vocalist al trupelor Soundgarden și AudioslaveCornell a ajutat la construirea mişcării de rock grunge. Cornell deţinea în palmares premii Grammy şi numeroase nominalizări la Globurile de Aur, pentru voce, compoziţie, versuri.

Înainte de primul dintre concertele pe care le-au susținut în Londra, chitaristul Machine HeadPhil Demmel și colegul acestuia de la bas, Jared MacEachern, au filmat un clip video în care interpretează un cover al piesei Audioslave „I Am The Highway”.

În altă parte a lumii, în Columbus, Ohio, Alice In Chains l-a comemorat pe Chris prin interpretarea a două coveruri Soundgarden„Hunted Down” și „Boot Camp”, în timpul concertului susținut de americani la festivalul Rock On The Range.

La câteva săptămâni după moartea lui Cornell, chitaristul Alice In ChainsJerry Cantrell, a declarat că solistul Soundgarden „era ultimul om de pe lume căruia credeam că i se va întâmpla așa ceva. Nu așa trebuia să se termine povestea. Și așa se desfășura povestea”.

 „Cornell era mereu atât de sincer,” completează Cantrell. „Încă din clipa în care l-am cunoscut. Mă identificam cu multe dintre problemele pe care le aborda în muzica lui. Să îți împărtășești slăbiciunile cu cei care au nevoie să le audă înseamnă să fii puternic. Oamenii se gândesc La naiba, uite că și tipul ăsta poartă aceeași luptă. Nu te simți așa de singur.”

Cornell a murit la pe 18 mai 2017, la vârsta de 52 de ani. Pe 20 iulie anul acesta, Chris ar fi împlinit 54 de ani. Legendarul muzician se afla în Detroit, unde susținuse un concert Soundgarden în aceeași seară. Artistul a fost găsit spânzurat în camera sa de hotel, după ce vorbise „nearticulat” la telefon cu soția sa.

Încă de la început, familia sa a privit raportul medico-legal cu scepticism, susținând că gândurile suicidale ar fi fost provocate de o doză prea mare de Ativan, care îi fusese dată pe rețetă, nicidecum datorate depresiei.

Foto: Facebook